Economic

FMI a aprobat un nou acord cu Ucraina

Ziarul de Vrancea
30 iul 2010 489 vizualizări
Board-ul Fondului Monetar International (FMI) a aprobat joi un acord pe doi ani si jumatate cu Ucraina pentru un împrumut de 15,2 miliarde de dolari, dupa ce guvernul de la Kiev s-a angajat sa-si reduca deficitul bugetar si a operat în acest sens o majorare semnificativa a preturilor la gaze

FMI va acorda imediat prima transa, de 1,9 miliarde de dolari, urmatoarele plati urmind sa fie conditionate de misiuni trimestriale de evaluare, transmite Bloomberg. "Ucraina iese dintr-o perioada dificila, in care economia a fost lovita sever de socuri externe, ale caror efecte au fost accentuate de vulnerabilitati pe plan intern. Autoritatile s-au angajat sa solutioneze dezechilibrele existente si sa impinga economia pe calea cresterii sustenabile, prin reforme importante in finantele publice, energie si sectorul financiar", a declarat intr-un comunicat John Lipsky, first deputy managing director la FMI.

Ucraina a mai incheiat in 2008 cu Fondul un acord de finantare pe doi ani, pentru 16,4 miliarde de dolari. Acest acord a fost inghetat in noiembrie 2009 in urma refuzului guvernului de a reduce cheltuielile publice inaintea alegerilor de la inceputul acestui an, dupa ce statul primise deja 10,6 miliarde de dolari. Executivul de la Kiev spera sa foloeasca circa doua miliarde de dolari de la FMI pentru finantarea deficitului bugetar din acest an, a declarat miercuri vicepremierul Serghei Tigipko.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.