Economic

Mai luam un credit de la FMI?

Ziarul de Vrancea
28 iul 2010 489 vizualizări
Presedintele UGIR 1903 a avansat ipoteza unui astfel de acord dupa discutiile de ieri dintre delegatia FMI si oficialii romani n un nou credit ar urma sa fie destinat investitiilor n Jeffrey Franks nu a precizat clar pozitia Fondului pe acest subiect n ministrul Finantelor si premierul Boc au fost si ei evazivi, mentionind ca deocamdata nu se discuta

Seful misiunii FMI in Romania, Jeffrey Franks, i-a anuntat pe reprezentantii patronatelor ca exista discutii privind un nou imprumut de la FMI, dar inca nu a fost stabilita o suma, ci doar domeniile pe care ar trebui sa se axeze investitiile, potrivit lui Cezar Corici, presedintele UGIR-1903. "Franks a recunoscut ca exista discutii (...). Da, da, inclusiv un imprumut, dar vor fi si masuri care sa stimuleze economia, dupa ce va fi rezolvata problema deficitului", a spus Corici, dupa o intilnire cu reprezentantii FMI.

El a precizat ca nu s-a vehiculat o cifra privind valoarea imprumutului care ar putea fi contractat, dar in schimb au fost anuntate domenii prioritare pentru investitii, acestea vizind plata arieratelor, fondurile europene si investitiile publice.

Franks a declarat luni ca FMI va avea, "la un moment dat", discutii cu Guvernul despre modul in care va fi continuata relatia cu institutia financiara internationala, aratind ca Executivul si-a aratat interesul pentru o noua colaborare. El a precizat ca acum discutiile despre un nou acord sint "premature", iar parametrii vor fi analizati "la un moment dat". Posibilitatea incheierii unui nou imprumut, dupa incheierea actualului acord, in primavara anului viitor, a fost anuntata de presedintele Traian Basescu.

Un nou acord cu FMI nu se numara, deocamdata, printre subiectele discutate cu delegatia Fondului, a declarat, marti, ministrul Finantelor Publice, Sebastian Vladescu. "Deocamdata nu exista acest subiect in discutie", a afirmat Vladescu, intrebat daca sint astfel de discutii. Romania nu discuta in acest moment cu Fondul Monetar International (FMI) despre un nou acord, fiind prematura existenta unor astfel de consultari, a declarat si premierul Emil Boc. "Este prematur sa vorbim despre un nou acord cu FMI. Nu avem in acest moment discutii despre un nou acord cu FMI", a raspuns Boc unei intrebari a presei pe aceasta tema, intr-o conferinta sustinuta la Tirgoviste.

O misiune comuna a FMI si Comisiei Europene se afla in perioada 26 iulie - 4 august la Bucuresti pentru o noua revizuire a acordului cu Romania, care va evalua modul in care Romania a indeplinit criteriile de performanta stabilite pentru finele lunii iunie si in cadrul careia urmeaza sa se discute si despre un nou set de prognoze macroeconomice.


Foto: Jeffrey Franks Foto_Octav_Ganea 23.05.jpg

emil-boc.jpg



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.