Economic

Majorare de capital de 1,1 miliarde euro la Piraeus Bank

Ziarul de Vrancea
27 iul 2010 508 vizualizări
Institutia de credit elena Piraeus Bank, care a trecut cu greu testele de stres efectuate la nivelul Uniunii Europene, intentioneaza sa-si majoreze cu cel putin 1,1 miliarde de euro capitalul în acest an, a declarat unul dintre directorii bancii, citat de Financial Times

Majorarea capitalului are legatura cu intentia Piraeus Bank de a achizitiona participatii la doi creditori eleni controlati de stat, respectiv Agricultural Bank of Greece (ATEbank) si Hellenic Postbank. "în lumina oportunitatilor create de potentialele achizitii, avem in vedere o majorare de capital", a afirmat reprezentantul bancii. Mai multi analisti eleni considera ca Piraeus se va confrunta cu presiuni tot mai mari pentru consolidarea balantei contabile, ca raspuns la rezultatele testelor de stres. Institutia de credit este una dintre cele opt banci europene pentru care a fost calculata o rata de adecvare a capitalului principal de 6%, minimul necesar pentru trecerea testelor.

ATEbank este singura din cele sase banci elene analizate care nu a trecut testele, cu o rata de adecvare de 4,4%. Conducerea companiei a decis deja sa caute o majorare de capital de un miliard de euro.

Majorarea de capital avuta in vedere de Piraeus va creste rata de adecvare la 9,7% si va acoperi in totalitate oferta de 701 milioane de euro pentru o participatie de 77% la ATEBank si alta de 33% la Postbank. Fondurile ramase dupa cumpararea participatiilor vor fi utilizate pentru rambursarea unui ajutor de 370 de milioane de euro primit de la stat in 2008.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.