Economic

Piinea nu se va scumpi

Ziarul de Vrancea
24 iul 2010 571 vizualizări
Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale (MADR) estimeaza ca 15-20% din cele peste doua milioane de hectare cultivate cu griu vor fi afectate în acest an de volumul mare de precipitatii, dar pretul piinii nu va creste, a declarat, vineri, secretarul de stat în institutie Adrian Radulescu

"Avem probleme la griu cu incoltirea, din cauza precipitatiilor", a spus Radulescu. El a adaugat ca pina in prezent, dupa ce a fost recoltata 51% din suprafata cultivata, respectiv circa un milion de hectare, a fost obtinuta o productie totala de peste trei milioane de tone de griu. Ministerul Agriculturii estimeaza ca in acest an vor fi obtinute 6,6 milioane tone de griu. "Productia va fi mai slaba, dar va fi asigurat necesarul intern", a afirmat ministrul Agriculturii, Mihail Dumitru. Referitor la productia de orz, Radulescu a spus ca in urma recoltarii a peste 90% din suprafata cultivata, respectiv aproape 220.000 hectare, productia insumeaza 660.000 tone. în ceea ce priveste suprafata cultivata cu rapita, Radulescu a precizat ca pina in prezent a fost recoltata 86%, respectiv aproximativ 500.000 hectare, cu o productie totala de aproximativ 815.000 tone. Secretarul de stat a mai spus ca in acest an pretul piinii nu va creste si ca agricultorii vind griul de panificatie cu 500-520 lei pe tona.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.