Economic

Legea Camerelor Agricole ar putea salva posturile specialistilor

Doina Ganea
24 iul 2010 1457 vizualizări
Parlamentarul Sorina Placinta spera ca specialistii disponibilizati din DADR sa poata fi preluati de Camerele Agricole

Senatorul PDL Sorina Placinta si deputatul Alin Trasculescu s-au intilnit ieri cu angajatii Directiei pentru Agricultura si Dezvoltare Rurala (DADR) Vrancea, pentru a purta discutii pe tema restructurarii acestei directii, dar si cu privire la reorganizarea Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale (MADR). Specialistii DADR au propus ca odata cu aparitia Legii privind infiintarea camerelor agricole, in cadrul acesteia sa se prevada si transferarea personalului tehnic din cadrul directiei catre acestea, iar restructurarea MADR sa se realizeze de sus in jos, in toate institutiile subordonate si intr-un mod corect. "Este foarte important sa pastram locurile de munca, de specialisti vom avea intotdeauna nevoie si cred ca pentru gasirea unor solutii cit mai bune trebuie sa existe comunicare. De asemenea, este bine ca in toate aceste institutii sa aiba loc o reevaluare a posturilor pe baza competentelor fiecaruia conform legislatiei in vigoare", a declarat senatorul PDL Sorina Placinta. La finalul intilnirii s-a propus transmiterea catre parlamentari a modificarilor care se doresc a fi sustinute la Legea privind camerele agricole, dar si infiintarea unui grup tehnic pentru elaborarea si promovarea unui plan strategic de dezvoltare a agriculturii. In prezent, odata cu modificarea organigramelor institutiilor deconcentrate Directiile Agricole pierd cei mai multi agajati. Potrivit oficialilor, la nivelul DADR Vrancea, jumatate din cei 75 de specialisti risca sa mearga in somaj, daca nu se va gasi o solutie. (Doina GANEA)



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.