Economic

Comisia Europeana a respins taxarea inversa în sectorul alimentar

Ziarul de Vrancea
23 iul 2010 561 vizualizări
Comisia Europeana a respins taxarea inversa în sectorul alimentar, prin care TVA s-ar încasa la vinzarea produsului în magazin, a declarat, joi, presedintele patronatului din industria panificatiei Rompan, Aurel Popescu.

"Domnul Vladescu (Sebastian Vladescu, ministrul Finantelor, n.r.) mi-a spus sa vorbim despre taxarea inversa la trecut, pentru ca nu se mai poate face, deoarece Romania nu poate obtine acest lucru de la Comisia Europeana", a spus Popescu la seminarul Mediafax Talks about Romanian Agriculture.

El i-a cerut lui Vladescu sa convinga oficialii de la Bruxelles sa accepte taxarea inversa, pentru ca altfel va fi incurajata evaziunea fiscala. "Asta inseamna ca s-a dat drumul la evaziunea fiscala, iar aceasta este aproape legalizata", a adaugat Popescu. Presedintele Rompan a mai spus ca in prima decada a lunii iulie, dupa cresterea TVA, vinzarile din domeniul panificatiei au scazut cu 10% si vor urma sa scada cu 15-20%.

Si Mihai Lungu, presedintele Cooperativei Muntenia, a spus la rindul sau ca daca evaziunea nu va fi stopata toate subventiile vor fi inutile. "Cu evaziunea se poate termina intr-o luna, daca se vrea. Noi avem 70-80% evaziune fata de 2-3% cit au alte tari europene", a adaugat Lungu. Prin taxarea inversa in industria alimentara, TVA se incaseaza in magazine, nu pe parcursul ciclului de fabricatie a produselor. Ministerul Finantelor anunta, la 6 iulie, ca taxarea inversa pentru livrarile de bunuri din interiorul tarii la cereale, plante tehnice, legume, fructe, carne, zahar, faina, piine si produse de panificatie va fi aplicata la zece zile de la comunicarea de catre Consiliul UE a aprobarii derogarii pentru implementarea prevederii.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.