Economic

E.ON Moldova Distributie a avut pierderi de 9,3 milioane de lei în zonele inundate

Ziarul de Vrancea
22 iul 2010 867 vizualizări
E.ON Moldova Distributie a înregistrat pagube de circa 9,3 milioane lei în lunile iunie si iulie, din cauza fenomenelor meteorologice extreme din zona Moldovei, si a început un program de investitii în zonele inundate pentru reabilitarea retelelor afectate, lucrarile urmind sa fie încheiate în 2010

"E.ON Moldova Distributie, companie a grupului E.ON Romania, s-a confruntat in lunile iunie si iulie cu o perioada deosebit de dificila cauzata de fenomenele meteorologice extreme din zona Moldovei. Rafalele puternice de vint, precipitatiile abundente, inundatiile si alunecarile de teren au provocat pagube ce se ridica la circa 9,3 milioane de lei. Au fost afectati in total peste 250 de kilometri din reteaua de distributie a energiei electrice din 279 de localitati, de pe raza judetelor Suceava, Bacau, Neamt, Botosani, Iasi si Vaslui", se arata intr-un comunicat al companiei.

Compania mentioneaza ca va sprijini comunitatile locale prin proiecte de responsabilitate sociala si printr-o campanie interna de stringere de fonduri. Potrivit sursei citate, cele mai mari pagube produse la sistemul de distributie a energiei electrice au fost inregistrate in judetul Suceava, unde pentru inlocuirea sau remedierea instalatiilor distruse sau afectate, precum si pentru asigurarea alimentarii cu energie electrica a consumatorilor in conditii optime sint necesare investitii de aproximativ sase milioane de lei.

Totodata, pagube importante au fost inregistrate si in judetul Bacau, investitiile necesare ridicindu-se la circa trei milioane de lei. "în toata aceasta perioada, echipele E.ON Moldova Distributie au depus eforturi sa intervina in conditii dificile pentru reluarea alimentarii consumatorilor. Transportul materialelor si a specialistilor a fost ingreunat de lipsa sau distrugerea cailor de acces, de prezenta apei sau a aluviunilor in dreptul retelelor de distributie a energiei electrice ce au fost distruse sau afectate. Chiar si in aceste conditii, au fost efectuate lucrari de reparatii de maxima urgenta in valoare de aproximativ 400.000 de lei, lucrari ce au permis reluarea alimentarii cu energie electrica a consumatorilor afectati de intemperii", se precizeaza in comunicat.

Compania arata ca a inceput un program de investitii prioritare in retelele de energie electrica din zonele afectate, care vizeaza asigurarea functionarii optime a sistemului de distributie a energiei electrice. Programul de investitii se va derula pina la sfirsitul acestui an si va fi ajustat in functie de gradul de uzura a retelelor de energie electrica.

E.ON Moldova Distributie, parte a grupului german E.ON, asigura servicii pentru consumatorii de energie electrica din judetele Bacau, Botosani, Iasi, Neamt, Suceava si Vaslui, printr-o retea de peste 53.500 de kilometri. E.ON este prezent pe piata romaneasca a distributiei si furnizarii de electricitate si gaze naturale din 2005, cind a preluat de la stat pachetele majoritare ale Electrica Moldova si Distrigaz Nord. Grupul german a investit in Romania 450 milioane euro in intervalul 2005-2010.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.