Economic

Persoanele care nu isi asigura casele risca amenzi de pina la 500 lei

Ziarul de Vrancea
16 iul 2010 551 vizualizări
Proprietarii de locuinte sint obligati sa incheie polite de asigurare obligatorie a locuintelor in termen de sase luni, perioada in care PAID estimeaza ca va inregistra un milion de contracte.

Nu vor fi insa obligati sa incheie in termenul de sase luni, pina la 15 ianuarie, o asigurare cei care au o polita facultativa cu acoperire si dupa jumatatea lunii ianuarie. Dupa expirarea perioadei de valabilitate a asigurarilor facultative, daca aceasta are loc dupa 15 ianuarie, devine imediat obligatorie noul tip de asigurare. Asigurarea va fi platita in termen de 10-15 zile de la transmiterea dosarului, potrivit lui Bulugea. Ea a adaugat ca asigurarea obligatorie acopera doar o mica parte din valoarea locuintei. Primele variaza intre 10 si 20 de euro, pentru o valoare asigurata a locuintei situata intre 10.000 si 20.000 de euro. Dupa expirarea termenului de sase luni, cei care nu se vor conforma vor fi sanctionati de primarii cu amenzi intre 100 si 500 lei. "Speram ca populatia va intelege ca produsul lansat astazi nu este o taxa, ci un instrument de protectie financiara minima in cazul unui dezastru", a spus Toncescu.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.