Economic

Numarul firmelor care si-au suspendat activitatea a scazut la jumatate

Ziarul de Vrancea
15 iul 2010 482 vizualizări
Numarul firmelor care si-au suspendat temporar activitatea a scazut in primele sase luni cu aproape 50% la 42.417 societati, dar in schimb a crescut numarul radierilor voluntare, cu 550% fata de aceeasi perioada a anului trecut, potrivit Oficiului National al Registrului Comertului (ONRC).

Comparativ cu anul 2009 cind in primele sase luni s-au inregistrat 80.646 de suspendari de activitate la nivelul intregii tari, anul acesta s-au raportat 42.417 de astfel de actiuni, reprezentind o scadere de 47,4 %, se arata intr-un comunicat al ONRC. In ceea ce priveste radierile voluntare, in primul semestru din 2010 au fost inregistrate 118.340 de actiuni, in crestere cu 549% fata de anul 2009. In aceasta statistica ONRC a inclus un numar total de 98.735 radieri din oficiu realizate de ONRC in urma expirarii termenului in care persoanele fizice si asociatiile familiale puteau opta pentru transformarea in persoane fizice autorizate, intreprinderi individuale sau familiale. Pe de alta parte, si numarul dizolvarilor voluntare a scazut in primul semestru, de la 11.064 la 5.041 de operatiuni, reprezentind o reducere de 54,44 %. Numarul inmatricularilor a fost de peste 58.000 de firme, comparativ cu 60.800 de firme inregistrate in primul semestru din 2009, astfel ca la sfirsitul lunii iunie erau activi peste 900.000 de agenti economici. In 2009 peste 133.000 de firme si-au suspendat activitatea, de 11 ori mai multe decit in 2008.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.