Economic

Seful ANAF a pus ochii pe spagarii de la Garda Financiara

Ziarul de Vrancea
15 iul 2010 768 vizualizări
Sorin Blejnar sustine ca multi dintre angajatii Garzii Financiare vor fi disponibilizati pentru ca iau spaga Multi dintre angajatii Garzii Financiare vor fi disponibilizati pentru ca "iau spaga", concedierile facind parte dintr-un program mai amplu de restructurare a institutiei discutat impreuna cu expertii FMI, a declarat miercuri presedintele ANAF, Sorin Blejnar.

"Personal, nu sint multumit de calitatea morala a multora dintre angajatii Garzii Financiare si, cu ocazia acestor restructurari, vreau sa trag un semnal foarte serios tuturor ca vor urma disponibilizari semnificative in Garda Financiara", a spus Blejnar, dupa o intilnire cu o echipa de asistenta tehnica din partea FMI. Rugat sa precizeze clar la ce se refera cind spune ca nu este multumit de calitatea morala a angajatilor Garzii Financiare, Blejnar a raspuns ca acestia "iau spaga". In cadrul discutiilor cu expertii FMI s-a discutat si despre restructurarea mai multor agentii din subordinea Agentiei Nationale de Administrare Fiscala (ANAF) la nivel teritorial si chiar inchiderea celor ineficiente. "Am constatat ca in multe administratii fiscale costul colectarii este foarte mare, adica foarte multi lei cheltuiti la milionul de venituri aduse", a spus Blejnar. El a precizat ca un alt criteriu pentru care multe administratii fiscale ar putea fi inchise este cel geografic, unde exista multe administratii foarte apropiate intre ele ca locatii. "Avem inclusiv situatii hilare cind pe aceeasi strada, in aceeasi localitate, avem doua administratii financiare care deservesc doua regiuni diferite", a spus Blejnar. In cadrul discutiilor cu FMI, Blejnar a solicitat membrilor misiunii sa fie foarte intransigenti si foarte fermi in legatura cu problemele la nivelul ANAF, astfel incit solutiile care trebuie adoptate sa fie cit mai corecte. "Noi nu trebuie sa umblam cu cioara vopsita si nu trebuie sa ne prefacem ca avem un sistem informatic performant. Nu umblam cu manusite. A fost solicitarea mea in calitate de conducator al institutiei sa fie (expertii FMI - n.r.) foarte intransigenti, foarte fermi", a mai spus Blejnar.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.