Economic

Una din cele mai mari firme de constructii din tara, in insolventa

Ziarul de Vrancea
13 iul 2010 616 vizualizări
Tribunalul Bucuresti a admis cererea de deschidere a insolventei Impact Developer & Contractor (IMP), solicitata in luna ianuarie de firma Romconstruct Ploiesti, pentru o datorie de 1,3 milioane lei, insa dezvoltatorul imobiliar va face recurs la decizia instantei.

"Conform informatiilor transmise de avocatii care au reprezentat compania Impact Developer&Contractor la termenul din data de 8 iulie actiunea formulata de Romconstruct a fost admisa (...) Consideram solutia instantei ca fiind cel putin surprinzatoare, avind in vedere faptul ca Impact nu are o situatie a patrimoniului care sa se caracterizeze prin insuficienta fondurilor banesti disponibile pentru plata datoriilor exigibile. O simpla comparatie a cuantumului creantei cu rulajul si disponibilitatile bancare ale Impact este mai mult decit relevanta pentru respingerea unei cereri vadit neintemeiate si ostile. Consultind o simpla balanta depusa la instanta "" care arata platile ultimelor luni - rezulta ca lmpact achita catre furnizori sume de bani mult mai mari si ca nu este nici pe departe in insolvabilitate", se arata intr-un comunicat al Impact transmis ieri Bursei de Valori Bucuresti. Conducerea companiei a anuntat ca va depune, astazi, o cerere de recurs la decizia instantei de judecata. Impact mentioneaza ca are in conturi peste 10 milioane lei, cu mult peste nivelul sumei de 1,3 milioane lei solicitate de Romconstruct ca presupus debit, iar intrarile lunare de cash ale Impact sint de circa 4 milioane lei. "Sintem surprinsi sa constatam ca acest lucru nu pare sa fi fost analizat de catre instanta avind in vedere ca, in conformitate cu definitia insolventei din Legea 85/2006, patrimoniul Impact nu este in situatia in care «fondurile banesti disponibile sa fie sub nivelul datoriilor exigibile»", se mentioneaza in comunicatul companiei. Conducerea dezvoltatorului imobiliar afirma ca suma solicitata de Romconstruct constituie obiectul de disputa judiciara in trei dosare din 2010 aflate pe rolul Tribunalului Prahova. Prin urmare, desi disponibilitatile banesti ale Impact depasesc cu mult aceasta suma, presupusa datorie nu avea cum sa fie platita atita timp cit este in litigiu pe rol. In plus, suma de 1,3 milioane lei trebuie diminuata, deoarece valoarea de 283.952 lei a si fost deja considerata ca nedatorata prin sentinta din 20 mai. Aceasta arata ca instanta a constatat deja ca cel putin parte din sumele solicitate de Romconstruct nu sint certe si exigibile si sint mult sub sumele datorate de Romconstruct catre Impact, se spune in comunicat. Totodata, compania sustine ca Romconstruct are datorii catre Impact de peste 16 milioane lei. Romconstruct are datorii de 15 milioane lei catre Impact, suma reprezentind penalitati de intirziere la predarea lucrarilor de constructii cu peste 200 de zile. Totodata, aproape 1,2 milioane lei reprezinta contravaloarea materialelor si serviciilor achizitionate de firma din Ploiesti, acesta fiind un subcontractor care a lucrat cu materialele furnizate de catre Impact si folosind si alte bunuri puse la dispozitie de Impact.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.