Economic

Oficialii britanici vor sa inlocuiasca programele Microsoft cu variante gratuite

Ziarul de Vrancea
12 iul 2010 466 vizualizări
Angajatii guvernului britanic au propus executivului inlocuirea programelor de operare Microsoft cu variante gratuite, ca Linux, dupa ce premierul David Cameron le-a cerut sugestii pentru reducerea cheltuielilor, transmite Bloomberg.

Cameron le-a cerut, in iunie, celor 600.000 de angajati sugestii pentru economisirea fondurilor, intrucit administratia britanica incearca sa reduca deficitul bugetar record al tarii. Ministrul de Finante, George Osborne, a publicat recent citeva din cele peste 56.000 de propuneri primite, care inlcud renuntarea la Microsoft, stingerea iluminatului in birouri sau centralizarea achizitiilor de produse de papetarie. Doua din cele 31 de propuneri publicate pe site-ul Trezoreriei vizeaza inlocuirea programelor Microsoft cu produse gratuite. Programele ca Linux sau Openoffice reperezinta alternative ieftine sau gratuite la Windows si Office comercializate de Microsoft. Osborne s-a pronuntat in favoarea ideii inainte de cistigarea alegerilor. "Trebuie sa urmam exemplul companiilor din intreaga lume si sa profitam de tehnologia gratuita, a scris Osborne intr-un articol publicat anul trecut in cotidianul The Times of London.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.