Economic

IMM-urile din Vrancea ameninta cu greva fiscala

Nicoleta Cristea
9 iul 2010 946 vizualizări
Reprezentantii patronatelor spun ca impozitul forfetar ii face sa inchida portile

Patronatul IMM-urilor din Vrancea a atras ieri atentia asupra intentiei de a declansa greva fiscala, in cazul in care se va aplica in continuare impozitul forfetar. Se pare ca initiativa este una la nivel national, dupa ce multe firme au fost "ingenunchiate" de taxele si impozitele aplicate. Astfel, in urma unui sondaj realizat de Patronatul IMM pe tara, a rezultat ca 96% dintre cei intervievati au raspuns ca nu pot plati impozitul forfetar. "Singura solutie sa rezistam este sa ni-l scoata. Nu-l scot, nu iese tara din criza. Noi avem de platit atitea, salariati, alte cheltuieli. Nu vrem sa mai platim impozit pe ce nu facem", a precizat Ion Roman, presedintele Patronatului IMM Vrancea, care a avertizat totodata ca, in cazul in care impozitul va fi aplicat in continuare, toate IMM-urile vor declansa greva fiscala de la 1 octombrie 2010. Roman a mai spus ca pina la urma se va ajunge la situatia ca toti patronii IMM-urilor, care sint "morisca economiei", sa isi mute afacerile in alte tari, unde birurile nu le vor lua tot profitul. La intilnirea de ieri au fost prezenti si reprezentantii Centrului de Dezvoltare Smart, care le-au vorbit membrilor IMM-urilor din Vrancea despre proiectul "Competente Antreprenoriale pentru Tinerii din Regiunea SUD-EST", pe scurt "CA TINE". Proiectul se adreseaza tinerilor cu virste cuprinse intre 18 si 40 de ani, antrepenori sau viitori antreprenori, manageri sau personalului angajat in cadrul IMM-urilor. Astfel, in cadrul acestui proiect, cei interesati de o mai buna pregatire pot participa timp de trei saptamini la cursuri gratuite. (N. CRISTEA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.