Economic

Secuiana, in genunchi din cauza crizei

Ziarul de Vrancea
5 iul 2010 643 vizualizări
Societatea de confectii estimeaza afaceri in scadere si pierderi de 1,4 milioane de lei in acest an Producatorul de confectii Secuiana estimeaza ca va avea in acest an afaceri de 20 milioane lei, in scadere cu 19%, si pierderi de 1,4 milioane de lei, de la un rulaj de 24,7 milioane lei si un rezultat negativ de 1,9 milioane lei in 2009. "Vom avea o pierdere atit pentru primul semestru, cit si in cea de-a doua parte a anului, din cauza promotiilor permanente pe care sintem nevoiti sa le operam pentru a mentine nivelul vinzarilor. In semestrul al doilea pierderea va fi si din cauza majorarii TVA. Nu vom putea majora preturile pentru a recupera diferenta de TVA, pentru ca deja vinzarile merg destul de prost", a declarat directorul general al Secuiana, Dobra Laszlo

Acesta a adaugat ca spera ca Secuiana sa aiba suficiente lichiditati pentru a evita intrarea in insolventa. "Vrem solvabilitate, nu mai speram la profit. Sacrificam profitul, dar ne dorim un cash-flow cit mai mare pentru a nu intra in insolventa", a afirmat reprezentantul Secuiana. El estimeaza ca si exporturile societatii vor scadea in cursul acestui an cu peste 10%, la 1,5 milioane de euro. Principalele tari in care Secuiana exporta sint Franta, Suedia si Grecia. Producatorul de confectii a inchis de la inceputul acestui an trei magazine si mai are in plan alte trei unitati. Totodata, firma va inaugura in 2010 doua magazine, in Centrul Comercial Orhideea din Bucuresti si in Turnu Severin, in care va investi 25.000 de euro. "Inchidem toate magazinele neprofitabile si incercam sa deschidem magazine in zone care pot aduce vinzari mari", a explicat oficialul Secuiana. In prezent, firma detine o retea de 31 de magazine proprii si cinci in franciza. Producatorul spera ca incepind cu luna iulie sa fie lansat sistemul de comercializare a produselor online, anuntat inca de la inceputul anului. "A trebuit sa refacem tot site-ul, care acum e foarte aproape de finalizare. Am pus la punct aspectele legate de comanda si de plata a comenzii. Speram sa fie lansat din a doua parte a lunii iulie", a mai precizat directorul general al Secuiana. Firma face parte din grupul Secuiana, alaturi de producatorii de textile Seconf - Covasna si S"â„¢mode, dar si firma de transport Secuiana Trans.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.