Economic

Autovit.ro estimeaza ca majorarea cotei TVA va duce la cresterea pietei second

Ziarul de Vrancea
3 iul 2010 571 vizualizări
Cresterea TVA de la 19% la 24% va determina o parte importanta dintre clientii care vor sa achizitioneze o masina sa se orienteze catre piata auto second-hand, unde preturile nu vor suferi modificari, apreciaza directorul site-lui de profil autovit.ro, Attila Okany

"Intrucit cea mai mare parte dintre tranzactiile de pe piata auto second-hand are loc intre persoanele fizice, activitate nefiscalizata, majorarea TVA nu va atinge si acest segment. Din acesta cauza, multi dintre cei care vor sa achizitioneze o masina noua vor lua in calcul si ofertele second-hand", a afirmat reprezentantul celui mai mare portal de vinzari de masini rulate. Raportul dintre masinile noi si cele rulate a fost in primul trimestru de 1 la 4, in crestere fata de perioada similara din 2009, cind raportul era de 1 la 2,6. In primele cinci luni au fost inmatriculate 61.252 automobile second-hand, cu 47% mai putin fata de perioada similara a anului trecut. In topul celor mai vindute masini rulate, pe primul loc se claseaza Volkswagen, cu 27% din piata, marca urmata de Opel si Ford, care au cote de 25%, respectiv 10%. Guvernul a decis majorarea cotei TVA de la 19% la 24% si cresterea impozitelor pentru toate categoriile de vehicule.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.