Economic

Impozite mai mari pe locuinte si masini

Ziarul de Vrancea
2 iul 2010 643 vizualizări
La autovehiculele cu o capacitate cilindrica mai mare de 2.000 de centimetri cubi taxele se vor dubla u majorarea intra in vigoare din semestrul al doilea al acestui an

Guvernul a decis ca persoanele care detin in proprietate mai multe cladiri sa achite impozite majorate cu 65%, 150% si 300%, in functie de numarul caselor detinute, mai mari comparativ cu impunerile suplimentare actuale, iar diferenta de bani sa fie achitata pina la sfirsitul anului sau pina la finele lunii septembrie, daca se doreste acordarea unei bonificatii. Astfel, impozitul va fi majorat cu 65% pentru prima cladire in afara celei de la adresa de domiciliu, cu 150% pentru a doua cladire in afara adresei de domiciliu si cu 300% pentru a treia cladire si urmatoarele in afara adresei de domiciliu, au declarat surse oficiale. Pentru anul fiscal 2010, termenul de plata a diferențelor de impozit rezultate este 31 decembrie 2010. Persoanele fizice care achita integral pina la data de 30 septembrie 2010 impozitele recalculate pentru diferențele rezultate beneficiaza de bonificația stabilita prin hotaririle consiliilor locale adoptate pentru anul 2010. Informatia a fost confirmata la finalul sedintei de guvern de catre premierul Emil Boc, care a precizat ca veniturile astfel colectate vor fi varsate la bugetele locale. In prezent, in baza Codului Fiscal, daca o persoana fizica are in proprietate doua sau mai multe cladiri utilizate ca locuinta, care nu sint inchiriate unei alte persoane, impozitul pe cladiri este majorat cu 15% pentru prima cladire in afara celei de la adresa de domiciliu, cu 50% pentru cea de-a doua cladire, cu 75% pentru cea de-a treia cladire si cu 100% pentru cea de-a patra cladire si urmatoarele in afara celei de la adresa de domiciliu. Decizia de majorarea a impozitelor pe proprietate a fost luata in sedinta de miercuri a Guvernului, printr-o ordonanta de modificare a Codului Fiscal care nu mai face referire la achitarea vreunei taxe de solidaritate valabila doar in acest an, cum era prevazut in proiectul initial. De asemenea, impozitul pentru autovehicule cu o capacitate cilindrica de peste 2.000 centimetri cubi a fost dublat comparativ cu valorile actuale, a anuntat premierul Emil Boc la finalul sedintei de Guvernului. "Pentru masini cu o capacitate cilindrica de peste 2.000 centimetri cubi va fi platit un impozit dublu", a spus Boc. El a prezentat ca exemplu in acest sens cazul unui autoturism Audi A6, pentru care impozitul va creste de la 468 lei la 936 lei. Ministrul Finantelor, Sebastian Vladescu, a precizat ca impozitul majorat pentru masini va fi aplicat incepind cu al doilea semestru al acestui an, fara ca masura sa aiba un termen limita de valabilitate.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.