Economic

Preturile tigarilor vor creste cu un leu pe pachet

Ziarul de Vrancea
1 iul 2010 627 vizualizări
Preturile tigarilor vor creste in medie cu un leu pe pachet, dupa majorarea TVA si a garantiilor pentru antrepozitele fiscale, a declarat directorul corporate affairs al JTI Romania, Gilda Lazar. "La majorarea pretului contribuie cresterea TVA si faptul ca prin ordonanta pentru combaterea evaziunii fiscale creste nivelul garantiilor pentru antrepozitele fiscale", a spus Lazar.

Astfel, cel mai ieftin pachet de tigari comercializat pe piata romaneasca va costa 9,9 lei. "In Moldova, cel mai ieftin pachet de tigari costa echivalentul unui leu romanesc. Ne asteptam la o reizbucnire a contrabandei, in conditiile in care aceasta scazuse in mai la 26,8% din totalul pietei, fata de 36,2 in luna ianuarie", a adaugat Lazar. Ea a afirmat ca orice crestere a pretului tigaretelor in Romania a fost facuta doar pe fondul majorarii taxelor. Potrivit oficialului JTI, piata tigaretelor a scazut in primul trimestru al acestui an cu 40% comparativ cu perioada similara a anului 2009. De la 1 ianuarie 2010, acciza la tigarete a urcat de la 64 euro la 74 de euro, iar pretul celor mai bine vindute sortimente a atins 10 lei, ceea ce inseamna o crestere de peste 50% fata de inceputul anului trecut. Comparativ cu inceputul lui 2009, acciza la tigari este mai mare cu 48%, la care se adauga o cresetere cu 14% din cursul de schimb utilizat.

.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.