Economic

Actele incheiate la notar la Prima Casa se ieftinesc cu 15%

Ziarul de Vrancea
23 iun 2010 583 vizualizări
Notarii vor propune ministrului Justitiei scaderea cu inca 15% a onorariilor pentru incheierea actelor de vinzare/cumparare si pentru autentificarea contractelor de ipoteca percepute persoanelor care vor locuinte prin programul "Prima Casa", dupa ce anul trecut au operat o reducere cu 30%

"Congresul notarilor publici a hotarit in unanimitate, sa continue politica de masuri sociale initiate prin diminuarea onorariilor pentru Programul Prima Casa, hotarind reducerea tarifelor de onorarii ale notarilor publici si pentru alte acte si proceduri notariale, in scopul sustinerii cetatenilor ale caror venituri s-au diminuat odata cu acutizarea crizei economico-financiare", se arata intr-un comunicat al Uniunii Notarilor Publici. In comunicat nu se arata cu cit vor fi reduse onorariile. Surse notariale au declarat ca notarii vor propune ministrului Justitiei reducerea cu inca 15% a onorariilor pentru actele legate de programul "Prima Casa" si, de asemenea, scaderea cu 30% a tarifelor pentru alte acte si proceduri notariale. Prin programul "Prima Casa", statul garanteaza creditele pentru cumpararea unei locuinte in limita a 60.000 euro, pentru imobile vechi ori deja incepute, si 70.000 euro, pentru locuinte cu lucrari inca neincepute, iar cumparatorii organizati in asociatii vor avea o garantie de cite 75.000 euro, tot pentru case noi. Creditele prin "Prima Casa" au o rata a dobinzii EURIBOR (rata solicitata intre principalele banci din zona euro la depozitele pe piata interbancara) la 3 luni plus maxim 4% pe an, la credite in euro, respectiv ROBOR (rata dobinzii la imprumuturi pe piata interbancara romaneasca) la 3 luni plus maxim 2,5 puncte procentuale. Marja include si nivelul total al comisioanelor percepute de finantator.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.