Economic

28 iunie, ultima zi in care se pot depune cererile pentru motorina

Ciprian Fânaru
23 iun 2010 645 vizualizări
Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA) reaminteste producatorilor agricoli ca risca sa nu profite de acciza redusa pentru motorina folosita in agricultura daca nu depun pina pe 28 iunie cererea de acord prealabil pentru finantarea prin rambursare. Aceasta trebuie depusa la centrul judetean APIA.

Prin aceasta cerere, beneficiarii estimeaza cantitatea de motorina care va fi consumata in acest an si pentru care pot solicita trimestrial ajutorul de stat. Dupa ce se obtine acordul prealabil, emis de catre APIA in limita plafonului prevazut de HG 408/2010, beneficiarii trebuie sa depuna la Centrul Judetean APIA o cerere trimestriala pentru ajutorul de stat prin rambursare a diferentei de acciza. Cererea se depune pina la finele lunii urmatoare trimestrului pentru care se solicita rambursarea si este insotita de o situatie centralizatoare privind cantitatile de motorina achizitionate in trimestrul respectiv, precum si documentele prevazute de Ordinul 126/2010. Potrivit HG 408/2010, pentru motorina utilizata pentru lucrarile mecanice in agricultura se stabileste o acciza redusa de 21 euro/ 1000 litri. Diferenta dintre acciza standard si cea redusa se acorda ca ajutor de stat sub forma de rambursare. De acest ajutor pot beneficia spre exemplu producatorii agricoli, persoanale fizice autorizate, intreprinderi individuale sau familiale, statiuni de cercetare sau IMM-uri. (Ciprian FANARU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.