Economic

Guvernul vrea sa redreseze economia cu ajutorul cardului Kogalniceanu

Ziarul de Vrancea
22 iun 2010 616 vizualizări
Guvernul va analiza, saptamina viitoare, intr-o intilnire cu reprezentantii BNR, un plan de masuri de redresare economica, intre acestea urmind sa se regaseasca introducerea unui impozit suplimentar pentru banci sau un nou produs de creditare pentru IMM-uri, a spus, ieri, ministrul Laszlo Borbely.

"Am discutat, astazi (luni - n.r.), in coalitie despre oportunitatea unui set de masuri suplimentare pentru redresarea economiei. Am decis ca saptamina viitoare Guvernul sa aiba o intilnire cu reprezentantii Bancii Nationale a Romaniei, in care sa discutam despre masurile pe care le gindim sa le propunem", a declarat, intr-o conferinta de presa, ministrul Mediului, Laszlo Borbely. El a precizat ca masurile pe care Cabinetul le va propune nu au fost stabilite inca, insa citeva dintre acestea "sint in analiza". intre acestea, ministrul Mediului a enumerat introducerea unui impozit suplimentar pentru banci, dupa un model deja vehiculat la nivel european, dar si infiintarea unui nou produs de creditare pentru IMM-uri, un card ce ar urma sa fie denumit "Cardul Kogalniceanu". "Ne gindim la introducerea unui card pentru IMM-uri care sa permita acestora sa obtina o investitie de 100-150 de mii de euro. Acesti bani ar trebui sa fie garantati de Fondul de Garantare a Statului si sa fie obtinuti dintr-un fond constituit prin vinzarea participatiilor statului la firmele in care acesta nu este actionar majoritar sau la firmele deja controlate de stat, dar pina la un nivel la care statul sa nu piarda majoritatea", a explicat Borbely. El nu a precizat in ce conditii IMM-urile romanesti pot obtine acest avantaj si nici in cit timp initiativa s-ar putea concretiza. "Putem foarte bine sa mergem pe burta si sa vindem participatiile statului la acele firme unde statul are citeva procente, dar si din actiunile acelor societati la care statul are, sa zicem, 85% fara a pierde majoritatea. Putem astfel sa vindem pina la un 50-55% din aceste firme controlate deja de stat", a adaugat Borbely, precizind ca si alte masuri cu scop similar ar urma sa fie discutate si stabilite de Guvern pentru a fi propuse in cadrul intilnirii cu reprezentantii BNR.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.