Economic

ArcelorMittal Hunedoara cere actionarilor majorarea capitalului sau dizolvarea firmei

Ziarul de Vrancea
22 iun 2010 601 vizualizări
ArcelorMittal Hunedoara (SIDG) consulta actionarii in vederea majorarii capitalului social cu 397,6 milioane lei sau dizolvarea firmei, dupa ce activul net a scazut la mai putin din valoarea capitalului social, in urma pierderilor de 222,5 milioane lei inregistrate pentru anul 2009.

"In situatia in care nu este aprobata dizolvarea societatii, in scopul cresterii activului net si utilizarii sumelor incasate in activitatea curenta si pentru satisfacerea creditorilor, este supusa aprobarii adunarii majorarea capitalului social, prin aport in numerar", potrivit convocatorului firmei transmis, ieri, Bursei. Astfel, ArcelorMittal Hunedoara ar putea emite 159,06 milioane de actiuni, la o valoare nominala de 2,5 lei pe unitate. Actionarii vor discuta propunerile la 23 iulie, iar daca vor fi de acord cu operatiunea de majorare, capitalul social la firmei ar putea sa creasca de la 147,49 milioane lei la 545 milioane lei. Compania face parte din grupul ArcelorMittal, cel mai mare producator de otel din lume. Grupul controleaza 87,89% din actiunile societatii, iar SIF Banat-Crisana (SIF1) are 10,03% din titluri. ArcelorMittal detine doua combinate siderurgice in Romania, la Galati si Hunedoara, si doua unitati producatoare de tevi si conducte din otel, la Iasi si Roman. La acestea se adauga operatorul portuar Romportmet Galati si divizia romaneasca a ArcelorMittal Construction. La finele lunii ianuarie, ArcelorMittal a anuntat ca va investi 43 de milioane de euro la combinatul de la Hunedoara pentru construirea unui laminor, proiectul facind parte dintr-un program de investitii fixat pentru perioada 2004 - 2011 si care prevede o suma totala de 69 de milioane de euro.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.