Economic

Sistemul de cofinantare cu credite garantate prin echipamente va fi extins

Ziarul de Vrancea
21 iun 2010 474 vizualizări
Sistemul de cofinantare a proiectelor UE de dezvoltare rurala, in care fondurile sint asigurate din credite bancare obtinute cu ipotecarea echipamentelor care urmeaza sa fie achizitionate, va fi extins de Guvern si pentru alt tip de proiecte, a anuntat, consilierul premierului Catalin Vatafu

,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,In prezent, acest sistem de garantare prin credite bancare contractate cu ipotecarea echipamentelor este acceptat doar pentru proiecte din Programul National de Dezvoltare Rurala, unde imprumuturile sint garantate cu utilajele agricole pe care beneficiarul urmeaza sa le achizitioneze. "In maximum doua saptamini, Guvernul va adopta o hotarire prin care isi propune sa faciliteze accesul la credite al beneficiarilor (inclusiv cei potentiali) ai unor proiecte finantate din fonduri UE, in vederea asigurarii cotei de cofinantare necesara", a declarat, consilierul premierului. El a precizat ca Guvernul a decis elaborarea unui astfel de act normativ avind in vedere dificultatile cu care se confrunta beneficiarii proiectelor in asigurarea cotei proprii de cofinantare, dificultati care constituie unul dintre principalele motive pentru care numarul contractelor reziliate a crescut in ultima perioada. "Initiativa Guvernului se inscrie intr-un demers mai amplu avind drept obiectiv-cheie accelerarea implementarii instrumentelor structurale, inclusiv prin facilitarea accesului la finantare a beneficiarilor de proiecte derulate cu fonduri europene", a spus Vatafu.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.