Economic

Cea mai mare banca din Rusia iese la cumparaturi in Europa de Est

Ziarul de Vrancea
19 iun 2010 510 vizualizări
Banca de stat Sberbank, cea mai mare din Rusia, este interesata de potentiale achizitii in Europa de Est pentru a obtine o crestere rapida a operatiunilor internationale, a afirmat un oficial al institutiei financiare, citat de Reuters.

Sberbank, care are o capitalizare de 54 de miliarde de dolari si controleaza circa un sfert din activele bancare din Rusia, a iesit din criza cu suficiente fonduri care sa-i permita sa obtina 7% din venituri din operatiuni in strainatate pina in 2013. "Sberbank este unul dintre cei mai mari potentiali cumparatori din Europa de Est, este evident. Dar in acest moment nu am finalizat niciun plan concret", a afirmat pentru Reuters vicepresedintele bancii, Andrei Donskikh. Banca analizeaza achizitia uneia din primele zece institutii de credit din Ucraina si, potrivit presei britanice, se numara printre candidatii la achizitia a 70% din actiunile bancii poloneze Zachodni de la Allied Irish Bank.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.