Economic

Fonduri UE pentru fabrici de luminari, cabinete dentare si sculptura

Ciprian Fânaru
17 iun 2010 2171 vizualizări
Proiectele de afaceri pentru mediul rural se depun la oficiul judetean ale APDRP

Croitoriile, frizeriile, cizmariile, cabinetele medicale veterinare, producatorii de luminari, cabinetele stomatologice, atelierele de sculptura, olarit din mediul rural pot sa depuna pina pe 15 iulie proiecte pentru a obtine fonduri europene nerambursabile de pina la 200.000 de euro pentru cumpararea de utilaje, extinderea spatiilor de productie, achizitionarea de mijloace de transport sau licente si patente. Agentia de Plati pentru Dezvoltare Rurala si Pescuit (APDRP) a lansat a cincea sesiune de depuneri de proiecte pentru masura 312 - "Sprijin pentru crearea si dezvoltarea de micro-intreprinderi", bugetul total alocat fiind de peste 95 milioane de euro. Pina acum, cele mai multe solicitari au fost pentru achizitia de utilaje pentru prestari servicii in agricultură, dar incepind cu 14 iunie s-a deschis o noua sesiune de depunere de proiecte. Beneficiarii sint firmele cu pina la zece angajati si care realizeaza o cifra de afaceri anuala neta de pina la 2 milioane de euro si persoanele fizice care au obligativitatea ca pina la data semnarii contractului de finantare sa se autorizeze cu un statut minim de persoana fizica autorizata si sa functioneze ca micro-intreprinderi. Atit cele existente, cit si cele nou infiintate, trebuie sa aiba sediul social si punctul de lucru in mediul rural. Fonduri europene pot fi obtinute pentru infiintarea de centre de organizare evenimente, centre de consultanta pentru afaceri si management in mediul rural, infiintare de ateliere de artizanat, achizitionare de utilaje pentru fabricarea elementelor de dulgherie si timplarie pentru constructii, achizitia de masini si echipamente pentru infiintarea unei sectii de tricotare, constructia de fabrici de luminari, infiintare si dotare a unui centru de servicii de tiparituri publicitare, dotarea cabinetelor stomatologice, achizitionarea de utilaje pentru atelierele de sculptura sau de utilaje agricole. Proiectele se pot depune la oficiul judetean ale APDRP intre orele 9.00-14.00, iar ghidul solicitantului unde sint prezentati pasii pentru realizarea proiectului se gaseste pe site-ul apdrp.ro. (Ciprian FANARU)



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
, acum 739393 zile, 15 ore, 47 minute, 9 secunde
Croitoriile, frizeriile, cizmariile, cabinetele medicale veterinare, producatorii de luminari, cabinetele stomatologice, atelierele de sculptura, olarit din mediul rural pot sa depuna pina pe 15 iulie citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.