Economic

Dobinda la care se imprumuta Finantele, in crestere usoara

Ziarul de Vrancea
15 iun 2010 508 vizualizări
Ministerul Finantelor Publice (MFP) a vindut luni certificate de trezorerie cu scadenta la sase luni de 343 milioane de lei, de trei ori sub valoarea programata, de un miliard de lei, la un randament mediu de 6,74% pe an, usor peste cel din licitatia anterioara pentru titluri cu aceeasi scadenta

Nivelul maxim al randamentului acceptat de catre MFP s-a situat la 6,75% pe an, iar valoarea totala a cererii pentru titluri din partea bancilor comerciale a fost de 1,56 miliarde de lei. Cea mai recenta operatiune pentru certificate cu scadenta la sase luni a avut loc pe 10 mai, cind Finantele au vindut titluri de 495,33 milioane de lei, usor sub valoarea programata, de 500 de milioane de lei, la un randament mediu de 6,38% pe an, cu 0,64 puncte procentuale peste cel de la licitatia anterioara pentru astfel de titluri. Ministerul de Finante a organizat in luna iunie doua operatiuni pentru vinzarea de titluri de stat, pe 3 si 7 iunie, insa in cadrul ambelor licitatii a respins integral ofertele bancilor comerciale pentru achizitionarea de titluri de stat, considerind ca randamentul solicitat de catre institutiile de credit a fost prea ridicat.




În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.