Economic

Astra Vagoane Calatori va cere insolventa CFR Calatori

Ziarul de Vrancea
12 iun 2010 689 vizualizări
CFR Calatori are datorii catre constructorul de vagoane in valoare totala de 31,6 milioane lei Compania Astra Vagoane Calatori, detinuta de omul de afaceri Valer Blidar, a somat CFR Calatori, printr-o notificare, sa achite datoriile de 31,61 milioane de lei, in caz contrar producatorul de vagoane urmind sa ceara insolventa operatorului de transport feroviar detinut de stat

La valoarea totala a datoriilor se adauga si majorarile suplimentare ale contractelor, in valoare de un milion de lei. Prin notificare, datata miercuri, 9 iunie, compania solicita achitarea datoriilor in termen de zece zile calendaristice. Din valoarea totala a datoriilor, 30,46 milioane de lei reprezinta suma datorata de CFR Calatori, restul obligatiilor fiind ale unor sucursale ale companiei de stat, respectiv Revizia de vagoane Grivita, Revizia de vagoane Craiova, Regionalele CFR Calatori Iasi si Timisoara, RTFC Bucuresti Depoul Calatori si CFR Gevaro, firma responsabila cu exploatarea vagoanelor de dormit, cuseta, restaurant si bar. "Constatind faptul ca pentru toate debitele de mai sus, pe care societatea dumneavoastra le datoreaza societatii noastre, au trecut mai mult de 30 de zile (cu exceptia celei care face obiectul contractului in cuantum de 26.299 lei) de la data la care creanta noastra a devenit certa, lichida si exigibila, constatam ca sint intrunite cerintele articolului 3 din Legea 85/2006 in sensul ca societatea dumneavoastra se afla in stare de insolventa", se arata in notificarea Astra Vagoane. In incheierea notificarii, compania solicita CFR Calatori sa comunice si alte metode de stingere a datoriei si evitare a insolventei. Astra Vagoane Calatori a inregistrat in 2008 o cifra de afaceri de 241,52 milioane de lei si un profit de 96,6 milioane de lei, in conditiile in care majoritatea contractelor sint obtinute de la CFR Calatori. Valer Blidar controleaza in mod direct 44,91% din actiunile Astra Vagoane si un pachet de 51% indirect, prin firma Tristar SRL, unde are 80% din partile sociale. Omul de afaceri detine si Banca Comerciala Feroviara. CFR Calatori avea la sfirsitul anului 2009 pierderi de 250 milioane lei, pe care vrea sa si le reduca in acest an cu 28%, la 180 milioane de lei. Totodata, compania va disponibiliza in acest an 1.100 de angajati.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.