Economic

Deficitul comercial a scazut cu 13%

Ziarul de Vrancea
10 iun 2010 500 vizualizări
Deficitul comercial a ajuns la 11,58 miliarde de lei in primele patru luni ale anului, cu 13,1% mai mic fata de cel inregistrat in perioada similara din 2009, dupa ce exporturile au continuat sa creasca cu un ritm mai accelerat decit importurile, potrivit INS.

In primele patru luni ale anului, atit exporturile, cit si importurile au crescut comparativ cu perioada similara a anului trecut, insa avansul mai mare inregistrat de exporturi fata de importuri a determinat reducerea defcitului cu aproape doua miliarde de lei in termeni nominali. La finele lunii aprilie, exporturile au fost de 44,5 miliarde de lei, in urcare cu 19,4% fata de aceeasi perioada din 2009, in timp ce importurile au urcat cu 10,9%, la 56,11 miliarde de lei. Schimburile comerciale cu Uniunea Europeana au fost in primele patru luni de 32,839 miliarde de lei (7975,8 milioane euro) la expedieri si de 40,53 miliarde de lei (9846,8 milioane euro) la introduceri, reprezentind 73,7% din total exporturi si 72,2% din total impor


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.