Economic

Seful FMI sustine ca nu exista motive speciale de ingrijorare legate de Ungaria

Ziarul de Vrancea
8 iun 2010 584 vizualizări
Directorul general al FMI, Dominique Strauss-Kahn, considera ca nu exista motive speciale de ingrijorare legate de situatia financiara a Ungariei, aflata de joia trecuta in atentia pietelor internationale in urma unor declaratii alarmiste ale unor lideri ungari, transmite AFP

"Consider ca nu exista niciun fel de element particular de ingrijorare" privind Ungaria, a declarat Strauss-Kahn dupa o intilnire cu premierul luxembrughez Jean-Claude Juncker, care este si seful Eurogroup, din care fac parte ministrii de Finante din zona euro. Autoritatile ungare vor avea discutii oficiale cu reprezentantii FMI si ai Uniunii Europene in luna august, dar guvernul ii va informa imediat in legatura cu strategia sa economica, a declarat, ieri, secretarul de stat Mihaly Varga, citat de Reuters. "Independent de intilnirea programata, am dori sa informam FMI in privinta situatiei actuale si a ideilor guvernului", a afirmat Varga intr-o conferinta de presa. Varga, insarcinat cu analiza situatiei finantelor publice, a adaugat ca guvernul nu a luat inca o decizie privind introducerea unei taxe speciale pentru banci, si nu a discutat probleme referitoare la sistemul de pensii. Situatia finantelor publice din Ungaria a intrat in atentia pietelor in urma unor declaratii alarmiste facute saptamina trecuta de Varga, care a spus ca deficitul bugetar ar putea depasi tinta fixata, si vicepresedintele partidului Fidesz, Lajos Kosa, conform caruia Ungaria se afla intr-o situatie comparabila cu cea a Greciei.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.