Economic

Minciunica bulgara, Berceanu si podul de la Vidin-Calafat

Ziarul de Vrancea
4 iun 2010 697 vizualizări
Ministrul Transporturilor, Radu Berceanu, a declarat, ieri, ca bulgarii au folosit o "minciunica" privind intirzierile la constructia podului Vidin-Calafat, firma bulgara care executa podul peste Dunare invocind stadiul intirziat al lucrarilor care revin partii romane.

Ministrul Radu Berceanu a spus, la Calafat, unde a inspectat santierul lucrarilor la podul Vidin - Calafat, ca stadiul lucrarilor care revin partii romane nu poate impiedica ridicarea constructiei, de care se ocupa partea bulgara. "Asta este o metoda bulgareasca, si anume cind am fost noi acolo era o ceata de nu se vedea nici apa prea bine, cu atit mai putin malul romanesc. Cu ce te impiedica ce se intimpla pe malul romanesc, ca sa-ti faci tu lucrarile pe malul bulgaresc". Cu nimic. Nu are nicio legatura", a spus Radu Berceanu. El sustine ca "minciunica" folosita de partea bulgara a fost "demontata" la ultima intilnire a premierilor din Bulgaria si Romania, care a avut loc la inceputul acestui an, la Vidin. "Cum eu nu am a spune ca cei de aici, ca cei de la Azvi (compania care se ocupa de lucrarile ce revin partii romane "" n. r.) sint in urma din cauza ca nu stiu ce se intimpla pe malul bulgaresc, asa nici ei nu cred ca puteau sa continue in minciuna pe care o tot foloseau bulgarii, cum ca nu puteau face din cauza romanilor de peste doi kilometri mai incolo. Nu are nicio legatura. A fost o minciunica, care a fost demontata cu acea ocazie", a mai afirmat ministrul. Ministrul Transporturilor a spus ca nu-l intereseaza care este stadiul constructiilor de pe malul bulgaresc, compania spaniola Azvi-Vimac JV, care se ocupa de lucrarile care-i revin partii romane, avind termen pina in iunie 2011 sa duca la bun sfirsit contractul. "Le-am spus si constructorilor sa nu-mi spuna vreodata ca nu are rost sa ne grabim asa de tare, pentru ca si asa bulgarii sint in urma. In primul rind ca nu vreau sa stiu daca bulgarii sint in urma, in avans sau unde sint, iar in al doilea rind, nu putem folosi aceasta chestie in care sa spunem ca nu putem termina doar un cap de pod. Ba da, terminam un cap de pod cind trebuie, ca asa este contractul", a aratat ministrul Transporturilor, Radu Berceanu.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.