Economic

Rezervele valutare ale BNR au scazut cu 397 milioane de euro

Ziarul de Vrancea
2 iun 2010 544 vizualizări
Rezervele valutare ale Bancii Nationale a Romaniei au scazut in luna mai cu 397 milioane de euro, de la 32,38 miliarde euro, la finele lui aprilie, la 31,98 miliarde euro, dupa trei luni consecutive de crestere, potrivit datelor publicate ieri de banca centrala. In precedentele trei luni rezervele au crescut constant, atingind valori maxime istorice.

Intrarile de 1,674 miliarde euro au reprezentat alimentarea conturilor Ministerului Finantelor Publice, modificarea rezervelor minime in valuta constituite de institutiile de credit, venituri din administrarea rezervelor internationale si altele. Pe de alta parte, iesirile nete au cumulat 2,071 miliarde euro, reprezentind modificarea rezervelor minime in valuta constituite de institutiile de credit, plati din contul Comisiei Europene, plati de rate si dobinzi aferente datoriei publice externe directe si garantate de stat si altele. La inceputul lunii analizate, BNR anunta ca pentru luna mai platile scadente in contul datoriei publice externe, directe sau garantate de Ministerul Finantelor Publice, insumeaza 214 milioane euro. Rezerva de aur s-a mentinut la 103,7 tone.







În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.