Economic

BCE: Bancile s-ar putea confrunta cu un al doilea val de pierderi

Ziarul de Vrancea
2 iun 2010 665 vizualizări
Banca Centrala Europeana (BCE) a avertizat ca bancile din zona euro s-ar putea confrunta in urmatoarele 18 luni cu un al doilea val de pierderi, de pina la 195 de miliarde de euro, din cauza creditelor neperformante, in contextul crizei financiare, transmite Reuters

BCE apreciaza, in cel mai recent raport referitor la stabilitatea financiara a zonei euro, ca bancile trebuie sa rezerve provizioane pentru a acoperi eventuale pierderi de 90 de miliarde de euro in acest an si de 105 miliarde de euro in 2011. Aceste rezultate negative se vor adauga pierderilor de 238 de miliarde de euro inregistrate pina la sfirsitul anului trecut, cauzate de creditele neperformante. Scaderea totala a valorii activelor din cauza imprumuturilor toxice din acest an si 2011 poate fi mai accentuata daca problema datoriilor si masurile de austeritate incetinesc cresterea economica. BCE a indicat, totodata, ca a accelerat achizitia de obligatiuni guvernamentale. Institutia a inceput sa cumpere obligatiuni la inceputul lunii mai, orientindu-se, in principal, asupra titlurilor elene, spaniole si portugheze, in incercarea de a calma pietele financiare si pentru a sprijini un program de 750 de miliarde de euro pentru sustinerea monedei unice europene, convenit de statele Uniuniii Europene si de Fondul Monetar International.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.