Economic

Reducerea salariilor va fi aplicata si la SRI, SIE, SPP, STS, politie si armata

Ziarul de Vrancea
2 iun 2010 703 vizualizări
Reducerea salariilor cu 25% va fi aplicata si angajatilor din SRI, SIE, SPP, STS, politie si armata, iar pensiile celor care au activat in aceste structuri vor fi mai mici cu 15%

"SIE, SRI, SPP, STS, politie si armata sint bugetari si se taie salariile cu 25% pentru toti angajatii. Guvernul a adoptat duminica proiectele de legi prin care sint reduse salariile, pensiile si alte prestatii sociale din sectorul bugetar, pentru care isi va angaja raspunderea in Parlament. Ministrul a mai explicat ca rectificarea bugetara va cuprinde masurile adoptate prin legile pentru care Guvernul isi va angaja raspunderea, precum si reduceri la capitolul de bunuri si servicii, iar investitiile vor fi reprioritizate. "Ne apucam de rectificare imediat dupa ce legile vor fi aprobate de Parlament. Aprobarea ordonantei de rectificare bugetara nu este o preconditie pentru ca boardul FMI sa aprobe scrisoarea suplimentara si urmatoarea transa din acordul stand-by", a declarat Sebastian Vladescu. El a aratat ca prin rectificare vor fi efectuate schimbari la capitolul bunuri si servicii, deoarece ordonatorii de credit trebuie sa aplice masuri de reducere a cheltuielilor. "Vor exista schimbari si la capitolul investitii, pentru ca vrem sa reprioritizam si sa ne axam pe acele proiecte care trebuie si pot fi terminate", a adaugat Vladescu. El a aratat ca desi nu exista un termen limita, ministerul va cauta sa finalizeze proiectul de rectificare cit mai repede. Rectificarea bugetara a fost anuntata pentru sfirsitul lunii iunie-inceputul lunii iulie, aceasta fiind prima revizuire a bugetului din 2010.




În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.