Economic

Info-agricol

Ziarul de Vrancea
2 iun 2010 734 vizualizări
Acord prealabil pentru subventia la motorina

Doritorii de subventii la motorina trebuie sa depuna o cerere de acord prealabil laAgentia de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA). Aceasta informeaza ca, pentru a beneficia de acciza redusa pentru motorina utilizata in agricultura, solicitantii trebuie sa depuna la centrul judetean APIA o cerere de acord prealabil pentru finantarea prin rambursare, pina la data de 28 iunie 2010. Dupa obtinerea acordului, beneficiarii trebuie sa depuna la APIA o cerere pentru determinarea trimestriala a cantitatii de motorina pentru care se aplica ajutorul de stat sub forma de rambursare. Cererea se depune pina la finele lunii urmatoare trimestrului pentru care se solicita rambursarea si este insotita de o situatie centralizatoare privind cantitatile de motorina achizitionate in trimestrul respectiv, dar si documentele prevazute de Ordinul 126/2010. Conform HG 408/2010, pentru motorina folosita la efectuarea lucrarilor mecanice in agricultura se stabileste o acciza redusa. Solicitantii pot gasi formularele necesare pe pagina de internet www.apia.org.ro. (C. F.)


Retrocedarile, leit-motivul audientelor la prefect


La audientele Prefectului s-au inscris ieri 14 persoane. Nemultumirile acestora au vizat in special modul in care isi desfasoara activitatea comisiilor locale de fond funciar din localitatile Nereju si Gura Calitei.

Un grup de cetateni din Nereju a reclamat modul defectuos in care Comisia Locala a transmis la judet dosarele de retrocedare, in sensul ca au ajuns incomplete, desi ei au anexat toata documentatia necesara pentru a fi pusi in posesie. în acest caz Prefectul a dispus verificarea acestor dosare. Un alt grup din Gura-Calitei si-a manifestat nemultumirea fata de taierea ilegala a unor arbori din padurea pe care o detin, de catre niste indivizi care ar fi protejatii edililor locali. "Prefectul i-a sfatuit pe acestia sa apeleze in prima faza la serviciile Ocolului Silvic din acea zona in vederea asigurarii integritatii fondului forestier detinut. De asemenea, prefectul Ion Oprea a solicitat conducerii Politiei sa se efectueze o ancheta", a precizat Cristina Tanasa, purtatorul de cuvint al Prefecturii. (D. G.)

APDRP a deschis sesiuni pentru masurile 112 si 123

Agentia de Plati pentru Dezvoltare Rurala si Pescuit (APDRP) deschide in perioada 1-30 iunie sesiunile de depuneri de proiecte pentru masurile 112 "Instalarea tinerilor fermieri" si 123 "Cresterea valorii adaugate a produselor agricole si forestiere". Astfel, potrivit APDRP, in luna iunie pot fi accesate 50 de milioane de euro prin masura 112 si 170 de milioane prin masura 123. "Sprijinul nerambursabil acordat in cadrul Masurii 112 este de maximum 25.000 de euro pentru un tinar fermier, iar pentru finantarea unui proiect aferent Masurii 123 sprijinul maxim nerambursabil este de 3 milioane de euro", arata APDRP. Printre obiectivele 112 se numara incurajarea tinerilor fermieri de a realiza investitii. De fondurile nerambursabile disponibile prin masura 123 pot beneficia microintreprinderi, IMM-uri, cooperative agricole sau asociatii familiale. Beneficiarul trebuie sa dovedeasca, printre altele, pregatire profesionala in raport cu proiectul si sa declare ca asigura cofinantarea investitiei. Cu banii se pot de exemplu construi sau moderniza cladiri ori cumpara tehnologii. (C. F.)




În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.