Economic

PFA-urile, drepturile de autor si conventiile civile, impozitate ca orice salariu

Ziarul de Vrancea
1 iun 2010 710 vizualizări
Ministrul Muncii, Mihai seitan, a declarat, ieri, ca va fi elaborat un proiect de lege prin care drepturile de autor sa devina contribuabile pentru pensie, sanatatate si somaj, ca orice salariu.

Potrivit ministrului Muncii, proiectul de lege va viza largirea bazei de impozitare, astfel incit in categoriile celor care platesc contributii, sa intre si cei care nu contribuie in prezent. "Vom asigura o lege prin care drepturile de autor de natura salariala, PFA-urile, conventiile civile sa fie vazute ca elemente salariale si sa devina contribuabile pentru pensie, sanatate, si somaj ca orice salariu", a sustinut Mihai Seitan. Intrebat daca cei care sint platiti si pe carte de munca si pe drepturi de autor vor plati aceste contributii, ministrul a raspuns ca cei care au pe cartea de munca doua servicii, vor plati pentru amindoua. Presedintele "Cartel Alfa", Bogdan Hossu, a declarat, in 19 mai, pentru MEDIAFAX ca a propus Guvernului, ca alternativa la inghetarea pensiilor, impozitarea drepturilor de autor si a PFA-urilor cu 30 la suta, dar nu a primit niciun raspuns de la Executiv, daca este sau nu de acord cu aceasta masura. Hossu a precizat ca cei care sint platiti exclusiv din drepturi de autor si persoanele fizice autorizate trebuie sa plateasca aceleasi impozite pe care le prevede orice contract individual de munca, respectiv de 30 la suta. Ideea impozitarii drepturilor de autor cu 30 la suta, a fost criticata insa de actori precum Victor Rebengiuc, Ion Caramitru, Maia Morgenstern, Tora Vasilescu si Nicolae Manolescu, care au atras atentia ca banii pe care actorii ii cistiga din drepturi de autor "vin cind si cind" iar aplicarea acestei masuri ar putea determina cresterea evaziunii fiscale.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
, acum 739392 zile, 6 ore, 20 minute, 8 secunde
"Hossu a precizat ca cei care sint platiti exclusiv din drepturi de autor si persoanele fizice autorizate trebuie sa plateasca aceleasi impozite pe care le prevede orice contract individual de munca, citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.