Economic

Executivul pregateste impozitarea terenurilor agricole

Ziarul de Vrancea
28 mai 2010 815 vizualizări
Guvernul nu va majora fiscalitatea, ci va mari baza de impozitare, a declarat, ieri, ministrul Economiei, Adriean Videanu, adaugind ca o crestere cu un procent a TVA ar inseamna un avans cu 0,7% al inflatiei.

"Cresterea TVA de la 19% la 24%, asociata cu scaderea salariilor bugetarilor ar fi dus direct la scaderea puterii de cumparare cu circa 25%. in plus orice crestere cu un punct procentual a TVA duce la majorarea inflatiei cu 0,7% si implicit la cresterea dobinzii de referinta, a costului de creditare si astfel am fi sufocat economia romaneasca", a spus Videanu. El a mentionat ca mentinerea nivelului actual al fiscalitatii se va face insa prin largirea bazei de impozitare. "Nu mi se pare corect ca sint sectoare nefiscalizate. Isi mai poate permite Romania sa dea subventii pe terenul agricol nelucrat?", a aratat Videanu. Ministrul a mai spus ca sistemul de acordare a subventiilor trebuie foarte bine analizat, pentru ca sectorul agricol, desi a beneficiat in ultimii zece ani de sprijin de 10 miliarde euro, contributia acestui sector la PIB si in bugetul consolidat a fost de 460 milioane euro, a declarat ministrul Economiei, Adriean Videanu. "Nu spun ca agricultura nu trebuie subventionata, oriunde in UE este. Dar trebuie analizata eficienta acordarii acestor subventii care se acorda din taxele si impozitele platite la buget", a spus Videanu la un forum economic. El a aratat ca trebuie gasite toate modalitatile pentru a se asigura relansarea economica. Criza economica se manifesta in continuare la nivel mondial, de la Atlantic la Pacific, iar tari atit din Europa, cit si din alte continente sint obligate sa restringa cheltuielile bugetare, in timp ce in Romania parca se traieste intr-un turn de fildes sau bloc de sticla, a declarat premierul Boc. "In 2010, de la Atlantic la Pacific, lumea este in continuare in criza economica si tari atit din Uniunea Europeana, cit si din alte continente sint nevoite sa ia masuri mai dure ca oricind de austeritate si de restringere a cheltuielilor bugetare. Din nefericire, in Romania se vorbeste foarte putin de ce se intimpla in alta parte, parca am trai intr-un turn de fildes sau bloc de sticla (...) Am convingerea ca oamenii vor intelege ca masurile de austeritate nu sint impotriva cuiva, ca nu dorim sa punem o clasa sociala impotriva alteia si ca se s-a facut este benefic pentru Romania", a spus Boc, intr-un discurs sustinut la Forumul National al IMM. El a aratat ca Romania a fost obligata sa se imprumute si in perioade de crestere economica, dupa ce a dublat fara acoperire financiara salarii si pensii.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
, acum 739391 zile, 23 ore, 26 secunde
Incredibil cat tupeu afiseaza asta! In 21 de ani,agricultura romanesca A DISPARUT!!! Ce subventii viseaza asta,domle?Ce impozite mai vrea imputitul asta? Pe prostia si tupeul lui sa-si puna citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.