Economic

35 de cereri pe Masura 112 Instalarea tinerilor fermieri

Doina Ganea
26 mai 2010 687 vizualizări
Anul trecut, numarul cererilor a fost de patru ori mai mic

La Oficiul Judetean de Plati pentru Dezvoltare Rurala si Pescuit (OJPDRP) Vrancea au fost depuse 35 de cereri pentru Masura 112, program care are ca obiective generale imbunatatirea si cresterea competitivitatii sectorului agricol prin promovarea instalarii tinerilor fermieri. Potrivit directorului adjunct OJPDRP Vrancea, Costel Marica, cererile urmeaza sa fie triate, dar numarul lor a crescut de patru ori fata de anul trecut. "Anul trecut, pe Masura 112 aveam depuse 7-8 cereri, iar acum avem inscrise 35 de persoane care doresc sa obtina intre 10.000 si 25.000 de euro", sustine Costel Marica. Sprijinul financiar pentru aceasta masura este nerambursabil, iar beneficiarii sint fermierii in virsta de pina la 40 de ani (neimpliniti la data depunerii cererii de finantare), persoane fizice sau juridice care practica in principal activitati agricole si a caror exploatatie agricola are o dimensiune economica cuprinsa intre 6 si 40 Unitati de Dimensiune Economica (UDE), este situata pe teritoriul tarii si este inregistrata in Registrul fermelor/Registrul agricol. Nu se acorda sprijin persoanelor care nu au acte de proprietate sau contracte de arenda/concesionare incheiate in nume propriu, cu exceptia sotului sau sotiei. In acest ultim caz, un singur membru al familiei poate primi sprijin, chiar daca ambii soti indeplinesc conditiile. Tinerii fermieri trebuie sa restituie intreaga suma primita daca isi inceteaza activitatea agricola mai devreme de trei ani de la data depunerii solicitarii de plata pentru cea de a doua transa. Sprijinul pentru instalarea tinerilor fermieri este de 10.000 euro pentru o exploatatie agricola cu dimensiunea minima de 6 UDE, iar peste aceasta dimensiune, sprijinul pentru instalare poate creste cu 2.000 euro pentru fiecare UDE, dar nu va putea depasi 25.000 euro/exploatatie. (Doina GANEA)



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.