Economic

Info-Educatie

Iulia Nicolaie
26 mai 2010 1780 vizualizări
Liceenii de la Economic, initiati in tainele afacerilor

Cu ocazia saptaminii IMM-urilor, reprezentantii Colegiului Economic "Mihail Kogalniceanu" din Focsani au pus ieri la cale o activitate numita "Devin un campion al afacerilor", coordonata de profesoara Sonica Darmanescu. La manifestare au fost invitati, printre altii, Ion Roman, presedintele patronatului IMM-urilor din Vrancea, si Gheorghe Bucur, inspector la Inspectoratul Teritorial al Concurentei din Vrancea, dar si citiva agenti economici. Activitatea a avut rolul de a implica partenerii sociali in activitatea firmelor de exercitiu, de a elabora unele planuri de afaceri viabile pentru IMM-uri si strategii de crestere a cifrei de afaceri, a profitului si a ratei profitului. Invitatii au vorbit despre activitatea IMM-urilor in perioada de criza, despre ce solutii ar trebui sa fie adoptate pentru a-i ajuta pe micii intreprinzatori, dar si despre concurenta neloiala din economie. La activitate au participat firmele de exercitiu care au cistigat premii la etapa regionala a competitiei "Business Plan". (I. N.)


Opt contestatii la gradatiile de merit


Inspectorul scolar general, Iordache Bostan, a mentionat ca la sediul Inspectoratului Scolar au fost depuse deja opt contestatii cu privire la punctajul obtinut de cadrele didactice care s-au inscris in cursa pentru obtinerea gradatiilor de merit. "Pina acum, opt cereri au fost depuse, dar si solutionate in ceea ce priveste gradatiile de merit dintre cele 287 depuse in total", a precizat seful ISJ, care a mai mentionat ca in cadrul Consiliului de Administratie de ieri s-a facut si validarea rezultatelor finale pentru obtinerea gradatiilor de merit. Mai apoi, intre 26 si 28 mai va fi inaintata lista catre Ministerul Educatiei. Personalul din invatamint va afla abia pe 30 iulie daca va avea venituri mai mari, intrucit lista celor care primesc gradatii de merit este formulata prin ordin de ministru. (I. N.)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.