Economic

Dupa sase sedinte de depreciere consecutive, leul isi arata coltii

Ziarul de Vrancea
22 mai 2010 512 vizualizări
Cursul de referinta anuntat ieri de Banca Nationala a Romaniei (BNR) a scazut cu 0,48 bani, la 4,1950 lei/euro, dupa sase sedinte consecutive de depreciere a monedei nationale, evolutie determinata de revenirea valutelor din regiune si aprecierea euro in raport cu dolarul.

In precedentele sase sesiuni, cursul leu/euro a crescut cu 2,47 bani, de la 4,1751 unitati la 4,1998 unitati, dar valutele din regiune s-au depreciat mai alert. Dealerii spun ca banca centrala a sprijinit leul prin interventii indirecte, de vinzare de euro. Leul s-a apreciat ieri mai vizibil in raport cu dolarul, cursul coborind cu 3,93 bani, la 3,3549 lei/dolar. in sedinta anterioara, moneda americana a fost cotata la 3,3942 lei. Primele operatiuni de vineri au fost efectuate la 4,1950 - 4,1980 lei/euro, paritate in scadere comparativ cu ultimele cotatii de joi, de 4,2020 - 4,2045 lei/euro. in prima ora cursul a oscilat usor, intre 4,1920 - 4,1950 lei/euro si 4,1980 - 4,2000 lei/euro, in cadrul unor tranzactii cu volume foarte reduse de valuta. Ulterior, cursul a revenit pe scadere, in contextul intoarcerii pe apreciere a valutelor din regiune si a intaririi euro in raport cu dolarul. Totodata, sentimentul mai bun al jucatorilor a fost alimentat si de revenirea pe crestere a pietei futures din SUA. Astfel, pina la ora 13:00, cind BNR anunta cursul de referinta, cotatiile au oscilat usor peste nivelul de 4,1900 lei/euro. La jumatatea sedintei, euro era tranzactionat la 4,1965 - 4,1980 lei, paritate cu 0,55 - 0,65 bani sub rata de la inchiderea sesiunii de joi.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.