Economic

OMV Petrom are nevoie de investitii de peste 1 miliard euro anual

Ziarul de Vrancea
22 mai 2010 568 vizualizări
OMV Petrom (SNP) a anuntat ca are nevoie de investitii de peste 1 miliard de euro anual pentru dezvoltare, pina in 2015, si estimeaza cresterea vinzarilor medii de carburanti prin statiile locale, cu 6%, la 5,2 milioane litri, de la 4,9 milioane litri in anul 2009

"Pentru a sustine dezvoltarea durabila a companiei si potentialul de crestere este nevoie de investitii in anii urmatori de peste 1 miliard de euro anual. Prin urmare, compania se va concentra asupra asigurarii surselor de finantare prin imbinarea unui management strict al costurilor si initiative de optimizare, precum si printr-o crestere de capital in valoare de 600 milioane euro conform autorizarii primite de la actionarii nostri", se arata intr-un comunicat al companiei transmis Bursei de Valori Bucuresti, in care este prezentata strategia pina in anul 2015. OMV Petrom va investi pina in 2015 un miliard de euro numai in lucrari de foraj si de redezvoltare a 6-8 cimpuri petroliere in Romania. Petrom contribuie in proportie de 60% la productia OMV, de 317.000 barili echivalent petrol pe zi, si detine peste 70% din rezervele dovedite de hidrocarburi ale grupului austriac, care totalizeaza 1,188 miliarde barili echivalent petrol. Compania mentioneaza ca intentioneaza sa valorifice convergenta pretului la gaze si urmareste accesarea altor finantari de pe piata financiar-bancara. In comunicat se precieaza ca rafinaria Petrobrazi va fi modernizata si adaptata astfel incit sa corespunda nevoilor Petrom de a procesa in proportie de 100% titeiul din productia autohtona. Procesul de modernizare vizeaza diminuarea pierderilor energetice la 10% (de la 14% in 2004), cresterea ponderii motorinei si carburantului pentru aviatie la circa 45% (de la 30% in 2004) si reducerea procentului de pacura la circa 7% (de la 15% in 2004) din structura mixului de produse. La Petrobrazi sint prevazute investitii de 750 milioane de euro in intervalul 2010-2014, din care 400 de milioane de euro pentru modernizare, pina in 2013. Planul initial prevedea investitii pentru modernizare in valoare de 1,5 miliarde euro.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.