Economic

Expertii financiari au inceput sa devina sceptici fata de situatia Romaniei

Ziarul de Vrancea
22 mai 2010 532 vizualizări
Perceptia expertilor financiari privind evolutia economiei Romaniei in urmatoarele sase luni s-a inrautatit in luna mai, desi cea pentru Europa Centrala si de Est s-a imbunatatit, potrivit unui sondaj al institutului ZEW si grupului bancar Erste

Astfel, indicatorul ZEW al asteptarilor expertilor financiari privind evolutia economiei in urmatoarele sase luni a scazut in luna mai, in cazul Romaniei, cu 8,2 puncte, fata de aprilie, la 27,2 puncte. in plus, indicatorul pentru evaluarea conditiilor actuale de afaceri s-a diminuat cu 7,3 puncte, la -47,8 puncte, cel mai redus nivel din regiune. Totodata, 46% dintre participantii la sondaj estimeaza ca dobinzile vor scadea pe termen scurt. Analistii apreciaza, de asemenea, ca leul se va deprecia in fata euro, cu toate ca moneda unica europeana isi pierde din putere in raport cu alte valute. In privinta salariilor, expertii estimeaza ca acestea vor creste in Romania, in acest an, insa cu cel mai redus ritm din rindul statelor ECE. Totodata, distributia veniturilor din Romania va fi caracterizata de cel mai ridicat grad de inegalitate din zona. In Europa Centrala si de Est, indicatorul increderii in economie s-a majorat cu 7,2 puncte, la 35,2 puncte. "Regiunea pare sa fie afectata doar marginal de incertitudinile legate de criza datoriilor din anumite state ale zonei euro", arata studiul ZEW.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.