Economic

Achizitiile de computere, auto si transport vor fi derulate centralizat

Ziarul de Vrancea
22 mai 2010 551 vizualizări
In cadrul Ministerului de Finante va fi infiintata o unitate care se va ocupa de achizitiile publice

Achizitiile de autoturisme, computere, mobilier, combustibil auto, dar si de servicii informatice, de curatenie, de asigurare si transport aerian efectuate de catre institutiile publice centrale vor fi derulate in sistem centralizat, prin intermediul unei unitati subordonate Ministerului Finantelor. Noua structura, denumita Unitatea Centralizata in domeniul achizitiilor publice de produse si servicii destinate administratiei publice centrale, va elabora o strategie de achizitie si va cumpara in nume propriu produse pentru alte autoritati contractante. Tot in sistem centralizat vor fi achizitionate produse de papetarie si birotica. "Achizitiile publice efectuate de Unitate vor fi realizate in cele mai avantajoase conditii din punct de vedere economic prin utilizarea modurilor de contractare cele mai eficiente si in conditii de transparenta care sa favorizeze cel mai larg acces al operatorilor economici interesati", se arata in proiectul hotaririi de guvern care reglementeaza noua structura. Documentul releva insa ca pentru anul 2010 autoritatile administratiei publice centrale vor continua sa incheie contracte de achizitii publice si acorduri-cadru, in conditiile in care aceste achizitii nu fac obiectul unor contracte sau acorduri-cadru incheiate de catre Unitate. Unitatea va fi condusa de un director, functionar public, numit prin ordin al ministrului Finantelor, va primi consultanta de specialitate de la celelalte directii din minister si va include 50 de functionari publici si angajati contractuali preluati prin transfer din compartimentele interne de achizitii ale institutiilor pentru care sint efectuate achizitiile. Premierul Emil Boc a anuntat, in urma cu o luna, ca Guvernul ia in calcul infiintarea unui "punct de comanda" care sa avizeze achizitiile de produse de birotica pentru toate ministerele, prin intermediul unui sistem in care consumabile ca pixuri si hirtii sa fie cumparate de la acelasi furnizor si la un pret comun. El a apreciat ca din noul sistem ar rezulta o serie de economii, dar a admis ca sumele astfel strinse la bugetul de stat nu ar fi foarte mari.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.