Economic

Oxford Economics vede o scadere economica de 0,6% in Romania

Ziarul de Vrancea
21 mai 2010 484 vizualizări
Oxford Economics a revizuit estimarea privind evolutia economiei Romaniei in acest an, de la un avans de 0,9% la o contractie de 0,6%, din cauza evolutiei sub asteptari din primul trimestru, si anticipeaza pentru 2011 o crestere de 5%, in conditiile revenirii consumului si investitiilor

"Totusi, exista in continuare riscuri. increderea consumatorilor si mediului de afaceri este in continuare redusa, iar productia industriala recupereaza doar gradual scaderile inregistrate in perioada decembrie - februarie. Exporturile si-au revenit in martie, dar ritmul mai redus de crestere a economiei din Uniunea Europeana, cauzat de inasprirea conditiilor fiscale, reprezinta o amenintare pentru acest progres", se arata intr-un raport Oxford Economics. Analistii noteaza ca increderea consumatorilor este inca redusa si anticipeaza ca gospodariile vor fi precaute in privinta cheltuielilor in acest an avind in vedere amenintarea privind reduceri semnificative a locurilor de munca din sectorul public. Deficitul de cont curent al Romaniei a scazut la 4,5% din PIB anul trecut, dar va avansa usor in 2010, la 6,7% din PIB, si in 2011, la 9,5% din PIB, potrivit Oxford Economics. Analistii si-au mentinut estimarea privind diminuarea dobinzii de politica monetara pina la 5,5% la finele acestui an, in contextul in care anticipeaza ca rata inflatiei se va situa la 4,2%, incadrindu-se astfel in intervalul tintit de BNR, de 2,5% - 4,5%, si ca increderea investitorilor va fi sustinuta de intentia Guvernului de a implementa masurile cuprinse in programul cu FMI. Oxford Economics noteaza ca problemele fiscale se intensifica, in contextul in care oficialii FMI au concluzionat la cea mai recenta misiune in Romania ca sint necesare noi diminuari a cheltuielilor publice, avind in vedere evolutia dezamagitoare a economiei.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.