Economic

Avem peste 2.500 de proprietari cu acte in regula in judet

Doina Ganea
19 mai 2010 2011 vizualizări
De la intrarea in vigoare a prevederilor Legii 247/2005, privind retrocedarea imobilelor si terenurilor preluate abuziv de stat, la nivelul judetului au fost emise 2.593 de titluri de proprietate pentru o suprafata de 31. 836 de hectare

Potrivit unei situatii centralizate de catre Prefectura Vrancea cea mai mare suprafata de teren retrocedata cu titlu de proprietate pe legea 247/2005 s-a realizat la Gura Calitei, unde 11 proprietari "impart" 4.558 ha. Alti 6 proprietari au dobindit titluri de proprietate la Andreiasu pe o suprafata de 4008 ha, 53 de titluri pentru 3.722 ha au fost eliberate la Chiojdeni, in timp ce 4 proprietari de la Cimpuri au primit titluri pentru o suprafata de 2361 ha. De asemenea, 21 de titluri au fost emise pe numele unor proprietari de la Bolotesti pentru o suprafata totala de 1588 ha. La Tulnici au fost emise 256 de titluri de proprietate pentru 1609 ha, in timp ce la Poiana Cristei au fost pusi in posesie cu acte in regula 5 proprietari pe o suprafata de 1.447 ha. La coada clasamentului se afla comunele Rastoaca, Reghiu si Vrincioaia, unde nu s-a emis in cinci ani nici un titlu de proprietate si comunele Naruja si Vizantea unde s-au emis 2, respectiv 4 titluri pentru un singur hectar de teren. Luna trecuta Prefectura a emis 23 de titluri de proprietate pentru o suprafata de 87,96 ha, cele mai multe dintre acestea, 9 titluri, fiind emise pe numele unor proprietari de la Mera. (Doina GANEA)




În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.