Economic

In plina criza, Masura 141 baga 5 milioane de euro in Vrancea

Ciprian Fânaru
19 mai 2010 776 vizualizări
1.500 de euro pe an nu este o suma de neglijat , spune seful Directiei pentru Agricultura Fermierii vrinceni au depus peste 700 de proiecte pentru sprijinul acordat de UE fermelor agricole de semi-subzistenta

In ultimele zile ale acestei sesiuni, oamenii au stat chiar si la coada la birourile Directiei de Agricultura, pentru a depune dosarele. Exista totusi destui fermieri care s-au trezit prea tirziu si vor astepta urmatoarea sesiune, care va incepe la toamna. "Au fost depuse 715 proiecte, in acest moment se lucreaza la eligibilitate. Eu sper sa fie toate selectate pentru finantare. Daca stateam cuminti nu stringeam nici un sfert din aceste proiecte, am mobilizat personalul pentru a ajuta la depistarea si informarea eventualilor beneficiari. 1500 de euro pe an nu este o suma de neglijat, este un ajutor si pentru fermierul mic si amarit. Cred ca e important faptul vom aduce astfel in jur de un milion de euro in judet, cinci milioane in total", ne-a declarat Costica Neata, directorul Directiei pentru Agricultura si Dezvoltare Rurala Vrancea. Potrivit sefului DADR Vrancea, judetul nostru se claseaza pe locul doi la nivel national in ceea ce priveste numarul de proiecte depuse. La fel ca in prima sesiune, cea de anul trecut, fermierii vrinceni au fost depasiti doar de cei din Bistrita Nasaud, care au depus peste 1.000 de astfel de dosare. Cea de-a doua sesiune de cereri de proiecte pentru Masura 141 a fost lansata pe 15 aprilie. Anul acesta, in judetul Vrancea au fost depuse cu 200 mai multe proiecte fata de anul trecut. Prin Masura 141, fermierii primesc 1.500 de euro pe an, fonduri nerambursabile. Sprijinul se acorda pentru o perioada de cinci ani, unui singur membru al familiei, pentru aceeasi exploatatie agricola. La nivel national vor fi finantate 10.000 de proiecte pe aceasta masura. Fondurile disponibile sint de 75 de milioane de euro. (Ciprian FANARU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.