Economic

Euro a atins ieri minimul ultimilor patru ani fata de dolar

Ziarul de Vrancea
18 mai 2010 592 vizualizări
Euro s-a depreciat luni fata de dolar la cel mai scazut nivel din ultimii patru ani, in tranzactiile asiatice, din cauza temerilor investitorilor ca problema datoriilor mai multor state europene ar putea afecta revenirea economiei din regiune, transmite AFP

Moneda unica europeana era cotata la 1,2234 de dolari pe unitate, la ora 2:30 GMT, la Tokyo, cel mai redus nivel dupa aprilie 2006. Euro s-a apreciat apoi usor, la 1,2280 de dolari pe unitate, pina la ora 6:00 GMT. In raport cu moneda nipona, yenul, euro a scazut la 113,06 yeni pe unitate, sub nivelul de 114,32 yeni pe unitate atins vineri, la ora 21:00 GMT. In Asia, bursele au inregistrat luni scaderi semnificative, reflectind panica de pe pietele europene de la sfirsitul saptaminii trecute. Bursa de la Tokyo a coborit cu 2,17%, iar cea de la Sydney a scazut cu 3%. Pietele de capital de la Shanghai, Hong Kong si Bombay au pierdut 3,8%, 2,5% si 2,2% din valoare, pina la ora 6:00 GMT. "Piata nu mai are incredere in euro", a afirmat Daisuke Karakama, analist la banca Mizuho. El mentioneaza ca euro se depreciza ca raspuns la orice stire care ar putea avea vreun efect negativ.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.