Economic

Patronii pun conditii ca sa accepte reducerea lefurilor si a pensiilor

Ziarul de Vrancea
17 mai 2010 566 vizualizări
Alianta Confederatiilor Patronale (ACPR) va aviza favorabil scrisoarea catre FMI in CES, doar daca Guvernul va accepta un set de masuri, care ar permite neimpozitarea pensiilor sub 1.000 lei, una dintre propuneri fiind elaborarea pina la 1 iunie a unei legislatii pentru controlul evaziunii fiscale.

"Cele 14 confederatii si asociatii au hotarit adoptarea unui document de pozitie care va sta la baza discutiilor in Consiliul Economic si Social (CES) de luni. Acesta prevede un vot pozitiv de catre cei noua reprezentanti ACPR in CES la scrisoarea de intentie cu FMI cu rezerva aprobarii de catre Guvern a unor amendamente", a declarat, Dan Matei Agathon, purtatorul de cuvint al ACPR. Reprezentantii ACPR s-au intilnit simbata pentru a stabili o serie de masuri pentru redresare economica. Astfel, ACPR solicita Guvernului elaborarea unui pachet de legi menite sa controleze evaziunea fiscala si contrabanda pina la 1 iunie, data pina la care alianta cere si aprobarea legii parteneriatului public privat. Alte cereri sint legate de externalizarea serviciilor precum cele ale Casei Nationale pentru Asigurari de Sanatate sau Agentia Nationala pentru Ocuparea Fortei de Munca, dar si de asigurarea conditiilor pentru atragerea a 30% din fondurile structurale in acest an si crearea conditiilor ca acest procent sa creasca la 50%. ACPR considera ca disponibilizarea a 1.000 de angajati ar fi suficient pentru a reduce birocratia in acest domeniu. "Cerem restructurarea societatilor comerciale cu capital majoritar de stat in doua luni. Daca toate aceste masuri ar fi adoptate, s-ar asigura indeplinirea conditiile impuse de FMI legate de tinta de deficit, astfel incit pensiile sub 1.000 de lei sa nu mai fie reduse cu 15%. In plus, credem ca este necesar ca toate masurile de austeritate sa aiba un orizont de timp stabilit, sa nu ramina tot timpul", a adaugat Agathon. El a precizat ca va solicita o intilnire a primului ministru cu patronatele pentru a stabili un calendar pentru aceste propuneri.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.