Economic

Evaziunea este combatuta cu discursuri in fata presei

Ziarul de Vrancea
17 mai 2010 556 vizualizări
u Boc cere ministrilor sa ii demita "fara somatie" pe sefii din subordine care nu combat evaziunea Premierul Emil Boc a cerut ministrilor implicati sa finalizeze proiectul de combatere a evaziunii fiscale pina la sedinta de miercuri a Guvernului, pentru a fi dezbatut in prima lectura, si sa ii schimbe "fara somatie"

pe sefii structurilor din subordine care nu actioneaza impotriva evazionistilor. Solicitarea a fost formulata in reuniunea de simbata, de la Guvern, a comitetului interministerial pentru combaterea evaziunii fiscale, din care fac parte reprezentanti ai ministerelor Finantelor, Internelor, Justitiei, Agentiei Nationale de Administrare Fiscala si Parchetului General. La inceputul sedintei, in fata jurnalistilor, premierul a sustinut un scurt discurs in care a aratat ca orice leu in plus colectat din combaterea evaziunii fiscale este utilizat pentru investitii, salarii si pensii si ca nu este normal sa reduci salarii si pensii, dar sa nu intervii impotriva evaziunii. "Nu poti cere oamenilor reduceri de salarii si pensii si sa accepti in continuare evaziunea. Evazionistii nu platesc pensii si daca autoritatile nu isi fac datoria, inseamna ca statul este pus in pericol. Va cer sa""i schimbati fara somatie pe cei care nu aplica programul Guvernului impotriva evaziunii fiscale, nu avem timp sa mingiiem pe crestet. Cine nu aplica programul Guvernului pleaca", a spus Boc ministrilor, in fata presei. El a cerut ca proiectul legislativ al Guvernului de combatere a evaziunii fiscale sa fie definitivat pina miercuri si sa fie urmat de masuri organizatorice ferme de aplicare. Proiectul va fi discutat in sedinta de miercuri a Executivului, in prima lectura. Presedintele Traian Basescu a anuntat anterior ca va avea, miercuri, o discutie cu membrii Guvernului. Guvernul a elaborat deja un proiect de ordonanta de urgenta pentru combaterea evaziunii fiscale, convenit in scrisoarea de intentie cu FMI. Documentul, obtinut si prezentat vineri de MEDIAFAX, releva ca Guvernul va suspenda la 1 septembrie valabilitatea autorizatiilor detinute de antrepozitarii fiscali de produse accizabile si ii va obliga pe acestia sa obtina un nou aviz, dar conditionat de lipsa datoriilor bugetare si plata unei garantii, noua autorizatie urmind sa fie acordata pentru maxim un an. In acelasi timp, institutiile de credit vor fi obligate sa furnizeze Agentiei Nationale de Administrare Fiscala date privind rulajele si/sau soldurile conturilor deschise si sa informeze daca un debitor are sau nu inchiriate casete de valori, informatii care vor fi utilizate de ANAF pentru recuperarea datoriilor.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.