Economic

Trebuie sa acceleram ritmul pregatirii pentru integrare

Camelia Stănilă
1 nov 2005 834 vizualizări
La topul national al firmelor s-a pus problema unor masuri urgente, pentru ca IMM-urile sa reziste pe piata dupa momentul integrarii in Comunitatea Europeana. Cel mai bine clasate au fost firmele vrincene din domeniul textile si comert.

Clasamentul national al firmelor private din Romania pe anul 2004, manifestare organizata pe 28 octombrie la Palatul Parlamentului din Bucuresti, a readus in discutie necesitatea unor masuri urgente de adaptare a IMM-urilor la cerintele europene. Specialisti ai Comunitatii Europene au atras atentia asupra faptului ca multe IMM-uri au ramas in urma, ceea ce va duce la disparitia lor de pe piata, dupa momentul integrarii. "Am fost invitat special la un simpozion, in Sala Drepturilor Omului, unde specialisti de la Comunitatea Europeana au discutat despre accelerarea ritmului de pregatire a IMM-urilor pentru integrarea comunitara. Am parerea ca trebuie sa acceleram urgent acest ritm, atit din partea noastra, cit si din partea responsabililor cu IMM-urile de la nivelul Guvernului. Comunitatea Europeana a stabilit ca, la aceasta data, sint foarte multe ramineri in urma in domeniul IMM. Personal, am venit de la acest simpozion cu dorinta de a face eforturi pe orice cale, pentru ca intreprinzatorii sa fie mai atenti la conditiile de integrare, sa imbunatateasca conditiile de existenta a firmei, pentru ca fara aceste interventii de urgenta multe IMM-uri vor ramine pe dinafara. Am fost avertizati in acest sens chiar si de Robert Holtz, reprezentantul Asociatiei IMM-urilor europene- WASME", a afirmat Ion Roman, presedintele Patronatului IMM Vrancea, prezent la manifestarea de la Bucuresti. Topul national al firmelor a avut un record de participare in acest an, circa 1200 de firme find prezente. Chiar si peste 30 de patroni vrinceni au participat la traditionalul clasamentului al firmelor, alaturi de reprezentantii Patronatului IMM Vrancea. De altfel, circa 60 de firme din Vrancea au fost incluse in clasamentul ational pe domenii de activitate, unele pe locuri mai mult decit onorabile. "Vrancea se prezinta din ce in ce mai bine, a evoluat prin cifra de afaceri si prin numarul de firme care s-au consolidat anul trecut. Trei firme chiar se afla pe primul loc la nivel national. Socotim o reusita deosebita acest schimb de experienta, unde, pe linga parerile patronilor din diverse domenii de activitate, am fost atenti si la ce spun guvernantii. Am observat in acest an interventii mai la obiect, mai practice pentru mediul de afaceri. Am observat ca si guvernantii recunosc problemele care ne dor- fiscalitate, birocratie, instabilitate legislativa - si ne-au invitat ca impreuna sa facem ca acestea sa fie mai favorabile mediului de afaceri", a mai mentionat Ion Roman.


Textilele si comertul, in top


In Vrancea, domeniile cel mai bine cotate s-au dovedit a fi textilele si comertul. Diplomatic Atlas Presa (comert panificatie), Panexpert (comert imbracaminte) si Rosca Conf (fabricatie textile) s-au clasat

in acest an pe primul loc la nivel national, pe domenii de activitate, desi au avut o concurenta serioasa din alte judete ale tarii. Vrancea a avut insa numerosi reprezentanti si in primii 10 clasati, in domenii ca "fabricarea vinurilor", "fabricarea hirtiei", "fabricarea uleiurilor si grasimilor rafinate", "cultivarea fructelor, nucilor, a plantelor pentru bauturi si mirodenii", "fabricare lenjerie de corp", "laminare la rece", "productia gazelor", "comert cu ridicata al produselor din carne" etc. De altfel, la unele categorii, judetul nostru a intrat in topul national chiar si cu 2-3 firme. Panexpert SRL a reusit sa se claseze si pe un binemeritat loc 39 la clasamentul realizat pe grupe de marime, la categoria microintreprinderi, in timp ce filiala "Celsius 2000" Bucuresti apare pe locul 104 la categoria intreprinderi mijlocii. In cadrul anifestarii de la Bucuresti au fost acordate premii si pentru cele mai profitabile firme la nivel de judet, precum si citeva premii speciale, propuse de Patronatul IMM.


Alte firme in top:


locul II - Vincon, Vrancart

locul III- Sirius International, Meta Com Tur SRL, Primat SRL

locul IV- City Group, Pandora Conf, Ceramodent Stancu SNC, Top

Media SRL

locul V- Spiedel Romania


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.