Economic

Inventarul pensiilor speciale

Ziarul de Vrancea
14 mai 2010 512 vizualizări
Executivul plateste lunar pensii de pina la 9.180 lei pentru parlamentari, magistrati, diplomati Guvernul plateste lunar pensii medii de serviciu in cuantum cuprins intre 1.176 lei si 9.182 lei pentru un numar total de peste 8.340 parlamentari, diplomati, magistrati, fosti angajati din industria aeronautica si Curtea de Conturi, cele mai multi bani fiind alocati direct de la bugetul de stat

Din totalul beneficiarilor, 694 sint diplomati care incaseaza o pensie medie de 4.270 lei, 1.737 sint fosti angajati din industria aeronautica cu o pendie medie de pina la 9.182 lei, iar 511 sint parlamentari cu o pensie medie de 3.634 lei, conform unui document al Ministerului Finantelor. Acestora li se adauga 392 functionari parlamentari cu o pensie medie de 2.743 lei, 2.741 judecatori si procurori cu pensia medie de 8.691 lei, 1.963 persoane din categoria personalului de specialitate din instante cu pensia medie de 2.962 lei si 304 fosti inspectori ai Curtii de Conturi cu pensia medie de 5.486 lei. In luna aprilie, Guvernul a prezentat o informatie generala din care rezulta ca statul cheltuieste anual 120 milioane euro pentru plata pensiilor speciale acordate unui numar limitat de 8.342 persoane care beneficiaza de legi speciale, reprezentind 0,14% din totalul pensionarilor. Executivul a pregatit un proiect de ordonanta de urgenta conform caruia pensiile speciale vor fi drastic diminuate de la 1 iunie, printr-o valoare mai mica a punctului de pensie, dar si prin aplicarea unei cote de 90%, ca "taxa de solidaritate", la diferenta de bani ramasa dupa deducerea contributiei si impozitului.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.