Economic

Persoanele care detin mai multe imobile vor plati impozite mai mari

Ziarul de Vrancea
13 mai 2010 635 vizualizări
Guvernul va impozita suplimentar persoanele care detin mai multe imobile in proprietate, cu un impozit in plus pentru a doua proprietate, iar cotele de impunere vor creste pentru fiecare alt imobil, a anuntat premierul Emil Boc, in sedinta de ieri a Guvernului.

El i-a cerut ministrului Finantelor, Sebastian Vladescu, sa introduca deja aceasta impozitare suplimentara intr-un proiect de lege. "Domnule ministru Vladescu, in proiectul de lege pe care il vom pregati, incepind cu a doua proprietate vom solicta o impozitare suplimentara. Prima proprietate se impoziteaza normal pentru toti la fel, incepind cu a doua proprietate se impoziteaza suplimentar fata de ceea ce avem in momentul de fata, pentru a putea sa aducem un plus de venituri la bugetul de stat si a da un efort de solidaritate si din partea acelora care au in Romania mai multe proprietati. Si ei sa contribuie in Romania la acest efort de austeritate pe care il facem in momentul de fata prin impozitarea supliementara incepind cu a doua proprietate, continuind cu a treia, a patra sau cite alte proprietati, printr-o impozitare suplimentara a acestora", a spus Boc. Reducerile de cheltuieli au decise de autoritati dupa negocierile cu Fondul Monetar International. In prezent, in baza Codului Fiscal, daca o persoana fizica are in proprietate doua sau mai multe cladiri utilizate ca locuinta, care nu sint inchiriate unei alte persoane, impozitul pe cladiri este majorat cu 15% pentru prima cladire in afara celei de la adresa de domiciliu, cu 50% pentru cea de-a doua cladire, cu 75% pentru cea de-a treia cladire si cu 100% pentru cea de-a patra cladire si urmatoarele in afara celei de la adresa de domiciliu. Nu intra sub incidenta acestui impozit suplimentar persoanele fizice care detin in proprietate cladiri dobindite prin succesiune legala. In cazul detinerii a doua sau mai multe cladiri in afara celei de la adresa de domiciliu, impozitul majorat se determina in functie de ordinea in care proprietatile au fost dobindite, asa cum rezulta din documentele ce atesta calitatea de proprietar.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.